HomeBlogsInspiratieVoorbeeldroute: 14 dagen rondreis Denver

Voorbeeldroute: 14 dagen rondreis Denver

Voorbeeldroute: 14 dagen rondreis Denver

Een rondreis per camper vanaf Denver biedt de mogelijkheid om de staten Colorado, Wyoming, Montana en Idaho op een geweldige manier te ontdekken. In deze staten vind je een overvloed aan prachtige landschappen, nationale parken en Amerikaanse stadjes. Om je alvast op weg te helpen heeft ons team van experts de ultieme rondreis voor je samengesteld. Uiteraard is deze ook naar wens aan te passen, maar we denken graag met je mee!

Dag 1: Denver

Wanneer je vanaf een internationale bestemming aankomt, moet je altijd minimaal één overnachting in de VS inplannen voordat je de camper mag ophalen. Geen probleem voor deze reis – want er is genoeg te zien en doen in de Mile High city, Denver! Denver is de thuisbasis van maar liefst zes professionele sportteams, van honkbal tot American football, dus een wedstrijd bijwonen is zeker een aanrader. Ook zijn er een tal van musea zoals het Denver Art Museum en de Nature & Science Museum. Lekker eten en shoppen doe je uitstekend in downtown Denver op de levendige 16th Street Mall.

Dag 2: Denver – Rocky Mountain National Park, 104 km – ca. 1,5 uur

Vandaag haal je de camper op en rijd je naar Rocky Mountain National Park. Dit prachtige park ligt ook in de staat Colorado en op een relatief korte afstand van de hoofdstad. Hier vindt je prachtige berglandschappen, uitgestrekte bossen en een rijke biodiversiteit. Er zijn verschillende routes in het park die je af kan leggen met de camper. Vergeet niet om wildlife te spotten onderweg! ’s Avonds overnacht je in een van de campgrounds in het park.

Dag 3: Rocky Mountain National Park – Cheyenne, 146 km – ca. 2 uur

Op naar de staat Wyoming, naar het cowboystadje Cheyenne, een rit van ongeveer 2 uur. Cheyenne is de hoofdstad van Wyoming en heeft een gezellige atmosfeer met boetiekjes en koffietentjes in het centrum. Omdat het de hoofdstad is vind je er Wyoming’s Capitol Building, wat zeker een bezoek waard is.

Dag 4: Cheyenne – Buffalo, 465 km – ca. 4,5 uur

Vertrek 's ochtends vroeg vanuit Cheyenne en rijd naar Buffalo. Buffalo ligt aan de voet van het zuidelijke gedeelte van Bighorn National Forest wat een uitstekend gebied is om te recreëren. Je hebt er Interpretive Sights, watervallen en Scenic Byways. Dit laatste zijn wegen die al een toeristische bestemming zijn op zichzelf, met unieke landschappen en uitzichten. Buffalo zelf is ook een leuk stadje om te ontdekken.

Dag 5: Buffalo – Bighorn Canyon National Recreation Area, 198 km – ca. 2,5 uur

Het Noordelijke gedeelte van Bighorn National Forest is ook een mooi gebied om te ontdekken. Je komt er via het stadje Sherdian. Stop hier vooral om een bezoek te brengen aan de verborgen parel King’s Saddlery. Hier worden handgemaakte zadels, laarzen en ropes ter plekke gemaakt en verkocht. Als je door de winkel en werkplek loopt vind je ook nog eens het Don King Museum vol historische western voorwerpen. Na dit bezoek rijd je over Route 14 door het Bighorn National Forest over de prachtige Medicine Wheel Passage. Overweeg hier om de Medicine Wheel te bezoeken, een heilige plek voor de Native Americans. Na je bezoek rijd je richting Bighorn Canyon National Recreation Area en zoek je een staanplaats. Bighorn Canyon biedt vijf kampeerterreinen met meer dan 100 plekken. Al deze plekken worden omringt door een prachtig landschap!

Dag 6: Bighorn Canyon National Recreation Area

Er is zoveel te doen in deze regio, dat we aanraden om twee overnachtingen te verblijven. Rijdt over de Bighorn Canyon Scenic Byway met geweldig uitzicht over de canyon en Bighorn Lake. Ook kan je er wandelen, vissen, kajakken en boottochten doen door de canyon. Onze tip is zo’n tocht met Hidden Treasure Charters. Kijk goed voor wildlife onderweg langs de canyon! ’s Avonds geniet je van een prachtige sterrenhemel bij de camper.

Dag 7: Bighorn Canyon National Recreation Area – Billings, 174 km - ca. 2 uur

Het eerste stadje dat je in Montana bezoekt is Billings. Hier kan je lekker eten in verschillende restaurants en lokale biertjes proeven in de vele brouwerijen. Er zijn er zelfs zoveel dat ze de Billing’s Brew Trail hebben opgezet! Trek dus ook hier je meest comfortabele wandelschoenen aan en proef lokale creaties van negen brouwerijen, drie distilleerderijen, een cidermolen en een wijnmakerij.

Dag 8: Billings – Yellowstone National Park, 150 km – ca.2 uur

Vanuit Billings rijd je zuidwaarts richting de noordoostelijke ingang van Yellowstone National Park. De rit ernaartoe over de Beartooth Highway is werkelijk prachtig. Deze All-American Road biedt een adembenemend uitzicht op de Bearthooth Mountains en is een toeristische bestemming op zichzelf. Vandaag overnacht je met de camper voor het eerst in Yellowstone.

Dag 9/10: Yellowstone National Park

We raden aan minimaal twee dagen om Yellowstone te verkennen per camper. Hier kun je bezienswaardigheden bezoeken zoals de geisers van Upper Geyser Basin, Old Faithful, de Grand Canyon van Yellowstone, de Mammoth Hot Springs en Lamar Valley (bekend om het spotten van wilde dieren). Yellowstone staat bekend om de diverse dieren in het wild. Let op bizons, elanden en zelfs grizzlyberen en wolven. Zorg voor een veilige afstand, blijft het liefst in je camper en benader of voer de dieren nooit!

Dag 11: Yellowstone National Park – Grand Teton National Park, 80 km – ca. 1 uur

Na het bezoek aan Yellowstone rijd je met de camper zuidwaarts naar het volgende nationale park, Grand Teton. Dit park heeft ook verschillende campings waar je de camper kunt parkeren. Deze campings kunnen echter snel vol raken, vooral tijdens het hoogseizoen. Overweeg om van tevoren te reserveren of vroeg op de dag aan te komen om een plekje te bemachtigen. Sommige campings zijn wie het eerst komt, het eerst maalt, dus plan goed.

Een van de meest populaire gebieden in het park is Jenny Lake, waar je een wandeling kan maken over de Jenny Lake Loop Trail naar Hidden Falls en Inspiration Point voor een adembenemend uitzicht op de Tetons.

Dag 12: Grand Teton National Park – Rock Springs, 295 km – ca. 3 uur

Onderweg naar het zuiden kom je langs het stadje Jackson, een charmant en levendig stadje net buiten Grand Teton. Stop hier vooral even om de western cultuur en levendige kunstscene te ontdekken. Daarna rijdt je door naar Rock Springs, waar je ook verblijft.

Dag 13: Rock Springs – Laramie, 335 km – ca. 3 uur

De weg naar Laramie kan je op twee manieren doen, ten eerste rechtstreeks over Interstate 80, de kortste en snelste weg van zo’n drie uur. Je kan er echter ook voor kiezen om via Saratoga over Highway 130 ernaartoe te reizen. Deze route duurt een half uurtje langer, maar dan reis je wel door het mooie Medicine Bow-Routt National Forest! Eenmaal aangekomen in Laramie kan je kiezen uit een aantal heerlijke restaurants met lokale gerechten voor het avondeten en vergeet niet ruimte over te houden voor een toetje van de lokale favoriet: The Sugar Mouse Cupcake House.

Dag 14: Laramie – Denver, 209 km – ca. 2 uur

Lever de camper in en eindig je onvergetelijke rondreis!

Onthoud dat dit slechts een voorbeeldroute is en je kunt deze aanpassen aan jouw interesses en beschikbare tijd. Zorg ervoor dat je vooraf campings reserveert, vooral in de populaire nationale parken, omdat ze snel vol kunnen raken. Neem gerust contact op met onze ervaren Customer Service als je vragen hebt over deze route of een gratis vrijblijvende offerte wilt opvragen.  

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper