HomeVoorwaarden

Algemene Voorwaarden

Worldwide Campers biedt als camperverhuurbroker een prepaid all-inclusive product aan. Wij werken samen met internationale camperverhuurmaatschappijen en vergelijken doorlopend de huurvoorwaarden en prijsstelling van alle  camperverhuurders. Elke locatie of verhuurder hanteert echter verschillende voorwaarden. Voor het gemak hebben wij voor jou de belangrijkste voorwaarden op een rijtje gezet. De specifieke voorwaarden per camperverhuurder vind je onderaan op de desbetreffende pagina van de verhuurder.

Je kunt contact met ons opnemen voor vragen over de aanvullende voorwaarden met betrekking tot een specifieke locatie of verhuurder. Wij zullen je altijd gedegen informeren over de specifieke voorwaarden van jouw camperhuur offerte.

Onze huurvoorwaarden

Belangrijk is dat onderstaande huurvoorwaarden voor bijna alle verhuurders gelden, maar dat verhuurders ook afwijkende voorwaarden kunnen hebben. Controleer deze voordat je de boeking definitief maakt. Gepubliceerde en geoffreerde prijzen en voorwaarden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de verhuurder.

Disclaimer: Andere voorwaarden en vereisten kunnen van toepassing zijn. Alle tarieven en voorwaarden per camperverhuurder kunnen wijzigen zonder voorafgaande waarschuwing.

Wat is inbegrepen in het all-inclusive pakket?

De gepubliceerde prijzen zijn inclusief: de camperhuur, WA-verzekering, CDW- en diefstalverzekering en lokale belasting, tenzij anders vermeldt in de specifieke huurvoorwaarden van de verhuurder.

Wat is niet inbegrepen in de prijs van uw huurcamper?

Brandstof, inzittendenverzekeringen, eventuele extra’s, jonge bestuurders toeslagen en extra bestuurders toeslagen. Deze kosten variëren per locatie of verhuurder. Bij het maken van de boeking kan je informatie over de toeslagen opvragen. Op meeste locaties zijn de voorruit, banden en sleepkosten niet gedekt door de verzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering kan op sommige locaties bijgeboekt worden. Een extra verzekering kan verplicht zijn in geval van grensoverschrijding.

Inzittendenverzekering

De meeste reisverzekeringen bieden een dekking voor de inzittenden van de huurcamper. We advisteren je dit te controleren voor je vertrek. Indien dit niet gedekt is kan je deze in de meeste gevallen tegen een vergoeding ter plaatse alsnog afsluiten.

Worldwide Campers NoRisk Garantie

In geval van schade, diefstal of inbraak aan de camper, zal de verhuurmaatschappij je tot maximaal de hoogte van het eigen risico aansprakelijk houden. Met de NoRisk Garantie van Worldwide Campers koop je je eigen risico af, zodat je ook deze kosten niet zelf hoeft te betalen. De NoRisk Garantie kan je  vooraf bij Worldwide Campers toevoegen aan je reservering voor een bedrag van €7,50 per dag. Lees hier meer informatie over de NoRisk Garantie of het indienen van een schadeclaim of neem contact op met ons customer service team.

Offertes

Via onze website vraag je een offerte aan voor je camperhuur. De geldigheidsduur van deze offerte is vijf werkdagen of zolang het geldende flextarief van kracht is. Daarna kunnen wij een nieuwe offerte voor je maken. Indien je je camperhuurofferte wilt bevestigen, dien je dit via email of telefoon aan ons door te geven. Je gaat dan automatisch akkoord met de algemene voorwaarden en met de voorwaarden van de verhuurder. Op het moment dat wij jouw bevestiging hebben ontvangen, is de boeking definitief en kan deze alleen nog onder de voorwaarden van de verhuurder geannuleerd worden. Je bent dan verplicht om je aan de betalingsvoorwaarden te houden.

Betalingsvoorwaarden

Na ontvangst van de factuur dient een aanbetaling gedaan te worden van tenminste 10% van het totale factuurbedrag. Indien een verhuurder een hogere aanbetaling verlangt of in het geval dat de boeking alleen nog tegen kosten geannuleerd kan worden, is dat bedrag van toepassing. Als de (aan)betaling na vijf dagen niet is bij geschreven, behouden wij ons het recht voor de boeking te annuleren en kunnen er aan de reservering geen rechten worden ontleend. Het volledige bedrag van de boeking dient uiterlijk drie maanden voor vertrekdatum voldaan te zijn aan Worldwide Campers. Indien de reservering niet meer geannuleerd kan worden, dient de betaling bij ons binnen te zijn voordat de boeking bij de verhuurder wordt bevestigd. Tot die tijd is de beschikbaarheid onder voorbehoud.

Indien de volledige betaling van de factuur bedrag drie maanden voor ophaaldatum niet is voldaan, behouden wij ons het recht voor de boeking te annuleren. Aan de reservering kunnen dan geen rechten meer worden ontleend. Je hebt geen recht op teruggave van het bedrag dat reeds als aanbetaling is voldaan. Tevens blijf je verantwoordelijk voor eventuele annuleringskosten mochten deze hoger zijn dan het aanbetaalde bedrag.

Indien de reservering minder dan drie maanden voor ophaaldatum wordt gemaakt, dient het volledige bedrag binnen vijf werkdagen te worden voldaan. Als het factuurbedrag na vijf werkdagen niet is bij geschreven, behouden wij ons het recht voor de boeking te annuleren en kunnen er aan de reservering geen rechten worden ontleend. Je blijft wel verantwoordelijk voor betaling van het volledige bedrag.

Huurperiode

Bij de huur wordt één dag beschouwd als een periode van 24 uur (etmaal), met inachtneming van de genoemde tijden waartussen je de camper kunt ophalen danwel afleveren. 

One way camperhuur

One way camperhuur moet altijd van tevoren goedgekeurd worden en kan gepaard gaan met extra kosten. Deze kosten worden omschreven als one way kosten. 

Openingstijden camperverhuurlocaties

Bij het aanvragen van je persoonlijke offerte kan je de openingstijden van het camperhuurkantoor raadplegen. Sommige verhuurders hanteren binnen de openingstijden vaste ophaal- en terugbrengtijden. 

Capaciteit en campertype

De aangegeven capaciteit is gebaseerd op het aantal slaapplaatsen. Het type camper dat genoemd is in een categorie is slechts een voorbeeld. Het merk dat door ons getoond wordt, hoeft niet beschikbaar te zijn. De verhuurders behouden zich het recht voor om een alternatieve camper van gelijke klasse te leveren, bepaald door de capacitieit en andere kenmerken. 

Leeftijd van de bestuurder

Op de meeste bestemmingen is de minimum leeftijd van de bestuurder, waarbij zonder toeslag gehuurd kan worden, 21 jaar. Vanaf de leeftijd van 75 jaar dienen bestuurders en medebestuurders over een gezondheidsverklaring te beschikken. Voor uitzonderingen verwijzen wij je naar de specifieke huurvoorwaarden per verhuurder. 

Rijbewijs

De bestuurder dient minimaal één jaar in het bezit te zijn van een Nederlands B-rijbewijs. Alle bestuurders moeten een geldig origineel rijbewijs kunnen overleggen op verzoek van de lokale autoriteiten.

Medebestuurders

Bij sommige verhuurders kan een toeslag gelden voor medebestuurders. Voor alle medebestuurders gelden dezelfde voorwaarden als voor de hoofdbestuurder. Een extra bestuurder kan alleen worden bijgeschreven in het huurcontract voor de gehele huurperiode. 

Reserveringskosten

WorldWide Campers berekent geen reserveringskosten.

Ophalen van je huurcamper

Je wordt geadviseerd bij aanname van je huurcamper te allen tijde te controleren of de brandstoftank vol is en de binnen en buitenkant op schade. Als de huurcamper schade heeft, dient dit te worden aangetekend op de huurovereenkomst. Bij het ophalen van de camper dienen alle bestuurders een geldig rijbewijs en paspoort te kunnen overleggen. Een verhuurder kan je verplichten om na aankomst op de luchthaven te overnachten in een hotel, zodat je uitgerust en fit aan je reis begint. Dit laatste geldt bijvoorbeeld voor verhuurders in de Verenigde Staten en Canada.

Inleveren van je huurcamper

Je dient de huurcamper aan het einde van de huur op de juiste tijd en op de juiste plaats, onbeschadigd en schoon in te leveren. Let erop dat je de huurcamper altijd weer inlevert bij dezelfde verhuurmaatschappij als waar je deze hebt opgehaald. 

Ongevallen

Bij een ongeval dien je direct de politie te waarschuwen, een politierapport op te laten maken en het verhuurstation binnen 24 uur te waarschuwen. Tevens dien je een rapport hierover te schrijven en indien mogelijk foto’s te maken. Wanneer je dit niet doet, wordt er niets vergoed. 

Aansprakelijkheid voor schade

Tenzij in de schaderegistratie die bij vertrek is opgemaakt anders is aangegeven, wordt ervan uitgegaan dat het voertuig zonder zichtbare gebreken of beschadigingen door de huurder ontvangen is. De huurder is aansprakelijk voor alle schade, die ontstaan is ten gevolge van enige gebeurtenis tijdens de huurperiode of anderszins verband houdende met de huur van het voertuig, tot de hoogte van het eigen risico.

Borg en brandstof

De meeste camperverhuurbedrijven verplichten je tot het betalen van een borgsom ter hoogte van tenminste het eigen risico. Een creditcard op naam van de chauffeur is verplicht. Alle benzinekosten komen voor rekening van de huurder. Er is geen restitutie mogelijk voor ongebruikte brandstof. 

Speciale aanvragen

Kinderstoeltjes, imperiaal, navigatiesystemen, sneeuwkettingen en andere extra’s zijn op aanvraag beschikbaar, hoewel niets gegarandeerd kan worden. In de meeste staten van de Verenigde Staten zijn kinderstoeltjes voor kinderen onder de drie jaar verplicht en deze moeten van te voren aangevraagd worden. Kinderen van drie tot vijf jaar moeten een gordel dragen of in een kinderstoeltje zitten. Meestal moet hier ter plaatse een toeslag voor betaald worden. Alleen wanneer anders aangegeven wordt, zijn de huurcampers voorzien van gordels op de achterbank. 

Toeslagen ter plaatse

De kosten en voorwaarden van alle bijkomende extra’s die ter plaatse betaald moeten worden kunnen zonder opgave vooraf veranderen en zijn onderhevig aan lokale belastingen. 

Annuleringskosten

Het annuleren van een reservering dient altijd te geschieden bij Worldwide Campers. Het is niet toegestaan om bij de lokale verhuurder te annuleren.

Annuleren tijdens COVID-19

Veel camperverhuurders waar wij mee samenwerken, rekenen tijdelijk geen of minder annuleringskosten voor nieuwe reserveringen voor 2021. Op deze manier kan je nu zonder zorgen een camperreservering maken, en behoud je de mogelijkheid tot annuleren tot kort voor vertrek. Worldwide Campers rekent € 50,00 administratiekosten voor elke annulering. Deze kosten worden bij je volgende boeking als korting in mindering gebracht. Wil je je boeking annuleren buiten de gestelde versoepelde voorwaarden? Dan gelden de reguliere annuleringskosten.

Reguliere annuleringskosten

  • Na bevestiging van de reservering tot 14 dagen voor de ophaaldatum: € 50,00 + annuleringskosten die de verhuurder berekend.
  • Binnen 14 dagen voor de ophaaldatum en bij een no-show op de plaats van bestemming: € 100,00 + annuleringskosten die de verhuurder berekend. 

Informeer naar de annuleringsvoorwaarden van de verhuurder bij het bevestigen van de boeking.

Restitutie

Op (gedeeltelijk) ongebruikte vouchers wordt geen restitutie verleend. Ook indien je de huurcamper later ophaalt of eerder inlevert dan overeengekomen, of indien je de huurcamper niet kunt huren vanwege het feit dat je niet over de juiste papieren beschikt, wordt het in ontvangst nemen van de huurcamper geen restitutie verleend.

Kwaliteitscontrole

Als je om welke reden dan ook ontevreden bent over de huurcamper, wordt je verzocht dit meteen ter plaatse bij het camperverhuurbedrijf te melden. Het is voor ons erg moeilijk om een claim in te schatten m.b.t. de staat van de camper na afloop van een huurperiode. Daarnaast ben je te alle tijden verplicht Worldwide Campers op de hoogte te stellen van problemen, om ons de mogelijkheid te bieden een passende oplossing te vinden. Het indienen van een geschil bij Worldwide Campers in Nederland dient schriftelijk met een kopie van het lokale huurcontract en betalingsbewijzen te geschieden binnen zes weken na terugkeer. Bij de afhandeling van problemen en klachten zal Worldwide Campers een bemiddelende rol vervullen tussen de verhuurder en de huurder. Ter plaatse afgesloten vrijwillige verzekeringen zijn niet restitueerbaar. Bij acceptatie ter plaatse van een door de verhuurder aangeboden alternatief (zonder tussenkomst en/of informatie van Worldwide Campers) kan achteraf niet worden gereclameerd.

Mechanische problemen

In geval van een defect bij mechanische moeilijkheden vragen we je om meteen contact op te nemen met het verhuurbedrijf waarvan je het telefoonnummer op je huurovereenkomst vindt. Toestemming voor reparatie of vervangende camper moeten door het lokale verhuurbedrijf gegeven worden.

Verhuurcontract

Worldwide Campers is tussenpersoon voor de verhuurbedrijven en het contract wordt opgemaakt met het camperverhuurbedrijf dat de huurcamper levert. De huurder is gebonden aan de voorwaarden van dat contract (locale verhuurder) en de wetten van het land waarin de camperhuur plaatsvindt. Worldwide Campers is niet aansprakelijk en zal niet verantwoordelijk zijn voor verlies, schade of wijzigingen aan de camper, vertragingen of veranderingen die ontstaan door burgerconflicten, bedrijfskwesties, inclusief luchtverkeerskwesties, terroristische activiteiten, natuur- en kernrampen, brand of ongunstige weerscondities, technische vervoersproblemen, sluiting of verstopping van vliegvelden of havens, geannuleerde vluchten of faillissement van een luchtvaartmaatschappij.

Tarieven

De gepubliceerde tarieven zijn correct op het moment van publicatie. Hoewel veranderingen in Federale, Staats of lokale wetten en belastingen een stijging in de tarieven kunnen veroorzaken, behouden wij het recht om stijgingen of dalingen van tarieven op ieder tijdstip door te voeren op de gepubliceerde prijzen.

Betaling

Belangrijk is, dat je betaling bij Worldwide Campers vooraf is bijgeschreven op een van onze rekeningen. Je kunt het huurbedrag voldoen via overmaking (houd rekening met enige dagen verwerkingstijd) of eenmalige machtiging.

Disclaimer

Andere voorwaarden en vereisten kunnen van toepassing zijn. Alle tarieven, voorwaarden en voorwaarden per of per verhuurder kunnen wijzigen zonder voorafgaande waarschuwing.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper