HomeVoorwaarden

Algemene Voorwaarden

Worldwide Campers biedt als camperverhuurbroker. Wij werken samen met internationale camperverhuurmaatschappijen en vergelijken doorlopend de huurvoorwaarden en prijsstelling van alle  camperverhuurders. Elke locatie of verhuurder hanteert echter verschillende voorwaarden. Voor het gemak hebben wij voor jou de belangrijkste voorwaarden op een rijtje gezet. De specifieke voorwaarden per camperverhuurder vind je onderaan op de desbetreffende pagina van de verhuurder.

Worldwide Campers is tussenpersoon voor de verhuurbedrijven en het contract wordt opgemaakt met het camperverhuurbedrijf dat de huurcamper levert. De huurder is gebonden aan de voorwaarden van dat contract (lokale verhuurder) en de wetten van het land waarin de camperhuur plaatsvindt. Worldwide Campers is niet aansprakelijk en zal niet verantwoordelijk zijn voor verlies, schade of wijzigingen aan de camper, vertragingen of veranderingen die ontstaan door burgerconflicten, bedrijfskwesties, inclusief luchtverkeerskwesties, terroristische activiteiten, natuur- en kernrampen, brand of ongunstige weerscondities, technische vervoersproblemen, sluiting of verstopping van vliegvelden of havens, geannuleerde vluchten of faillissement van een luchtvaartmaatschappij.

Je kunt contact met ons opnemen voor vragen over de aanvullende voorwaarden met betrekking tot een specifieke locatie of verhuurder. Wij zullen je altijd gedegen informeren over de specifieke voorwaarden van jouw camperhuur offerte.

Onze huurvoorwaarden

Belangrijk is dat onderstaande huurvoorwaarden voor bijna alle verhuurders gelden, maar dat verhuurders ook afwijkende voorwaarden kunnen hebben. Controleer deze voordat je de boeking definitief maakt. Gepubliceerde en geoffreerde prijzen en voorwaarden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de verhuurder.

Disclaimer: Andere voorwaarden en vereisten kunnen van toepassing zijn. Alle tarieven en voorwaarden per camperverhuurder kunnen wijzigen zonder voorafgaande waarschuwing.

Onze tarieven en wat is inbegrepen

De gepubliceerde tarieven zijn correct op het moment van publicatie. Hoewel veranderingen in Federale, Staats of lokale wetten en belastingen een stijging in de tarieven kunnen veroorzaken, behouden wij het recht om stijgingen of dalingen van tarieven op ieder tijdstip door te voeren op de gepubliceerde prijzen.

De gepubliceerde prijzen zijn inclusief: de camperhuur, WA-verzekering, CDW- en diefstalverzekering en lokale belasting, tenzij anders vermeldt in de specifieke huurvoorwaarden van de verhuurder.

WorldWide Campers berekent geen reserveringskosten.

Wat is niet inbegrepen in de prijs?

Brandstof, inzittendenverzekeringen, eventuele extra’s, jonge bestuurders toeslagen en extra bestuurders toeslagen. Deze kosten variëren per locatie of verhuurder. Bij het maken van de boeking kan je informatie over de toeslagen opvragen. Op meeste locaties zijn de voorruit, banden en sleepkosten niet gedekt door de verzekering. Worldwide Campers biedt hiervoor de No Risk Garantie aan, dan ben je verzekerd tot EUR 2500,-. Daarnaast kan je een uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering op sommige locaties bijboeken. Een extra verzekering kan verplicht zijn in geval van grensovergang.

Inzittendenverzekering

De meeste reisverzekeringen bieden een dekking voor de inzittenden van de huurcamper. We adviseren je dit te controleren voor je vertrek. Indien dit niet gedekt is kan je deze in de meeste gevallen tegen een vergoeding ter plaatse alsnog afsluiten.

Worldwide Campers NoRisk Garantie

In geval van schade, diefstal of inbraak aan de camper, zal de verhuurmaatschappij je tot maximaal de hoogte van het eigen risico aansprakelijk houden. Met de NoRisk Garantie van Worldwide Campers koop je je eigen risico af, zodat je ook deze kosten niet zelf hoeft te betalen. De NoRisk Garantie kan je  vooraf bij Worldwide Campers toevoegen aan je reservering voor een bedrag van €7,50 per dag en dekt tot een bedrag van EUR 2500,-.. Lees hier meer informatie over de NoRisk Garantie of het indienen van een schadeclaim of neem contact op met ons customer service team.

Offertes

Via onze website vraag je een offerte aan voor je camperhuur. De geldigheidsduur van deze offerte is vijf werkdagen of zolang het geldende flextarief van kracht is. Daarna kunnen wij een nieuwe offerte voor je maken. Indien je je camperhuurofferte wilt bevestigen, dien je dit via email of telefoon aan ons door te geven. Je gaat dan automatisch akkoord met de algemene voorwaarden en met de voorwaarden van de verhuurder. Op het moment dat wij jouw bevestiging hebben ontvangen, is de boeking definitief en kan deze alleen nog onder de voorwaarden van de verhuurder geannuleerd worden. Je bent dan verplicht om je aan de betalingsvoorwaarden te houden.

Direct boeken

Naast het aanvragen van een offerte, bieden wij ook de mogelijkheid om de camper direct te boeken. Tijdens het reserveringsprocess van een camper is gemakkelijk te zien welke campers direct boekbaar zijn of niet. Lees hier onze blog met verdere uitleg hierover.  Om de camperreservering te bevestigen, wordt gevraagd om een aanbetaling. Deze bedraagt 30% van het totale huurbedrag. Het resterende bedrag moet uiterlijk drie maanden voor vertrek door ons ontvangen zijn. Hiervoor zal een betalingslink toegestuurd worden.

Betalingsvoorwaarden

Na ontvangst van de factuur dient een aanbetaling gedaan te worden van tenminste 30% van het totale factuurbedrag. Indien een verhuurder een hogere aanbetaling verlangt of in het geval dat de boeking alleen nog tegen kosten geannuleerd kan worden, is dat bedrag van toepassing. Als de (aan)betaling na vijf dagen niet is bijgeschreven, behouden wij ons het recht voor de boeking te annuleren en kunnen er aan de reservering geen rechten worden ontleend. Het volledige bedrag van de boeking dient uiterlijk drie maanden voor vertrekdatum voldaan te zijn aan Worldwide Campers. Indien de reservering niet meer geannuleerd kan worden, dient de betaling bij ons binnen te zijn voordat de boeking bij de verhuurder wordt bevestigd. Tot die tijd is de beschikbaarheid onder voorbehoud.

Belangrijk is, dat je betaling bij Worldwide Campers vooraf is bijgeschreven op een van onze rekeningen. Je kunt het huurbedrag voldoen via overmaking (houd rekening met enige dagen verwerkingstijd) of eenmalige machtiging, of wij kunnen een betaallink sturen waarbij je met ideal of creditcard kunt betalen.

Indien de volledige betaling van de factuur bedrag drie maanden voor ophaaldatum niet is voldaan, behouden wij ons het recht voor de boeking te annuleren. Aan de reservering kunnen dan geen rechten meer worden ontleend. Je hebt geen recht op teruggave van het bedrag dat reeds als aanbetaling is voldaan. Tevens blijf je verantwoordelijk voor eventuele annuleringskosten mochten deze hoger zijn dan het aanbetaalde bedrag.

Indien de reservering minder dan drie maanden voor ophaaldatum wordt gemaakt, dient het volledige bedrag binnen vijf werkdagen te worden voldaan. Als het factuurbedrag na vijf werkdagen niet is bijgeschreven, behouden wij ons het recht voor de boeking te annuleren en kunnen er aan de reservering geen rechten worden ontleend. Je blijft wel verantwoordelijk voor betaling van het volledige bedrag.

Annuleringskosten

Het annuleren van een reservering dient altijd geregeld te worden via Worldwide Campers. Het is niet toegestaan om bij de lokale verhuurder te annuleren.

  • Na bevestiging van de reservering tot 15 dagen voor de ophaaldatum: € 50,00 + annuleringskosten die de verhuurder berekend.
  • Binnen 14 dagen voor de ophaaldatum en bij een no-show op de plaats van bestemming: € 100,00 + annuleringskosten die de verhuurder berekend. 

Informeer naar de annuleringsvoorwaarden van de verhuurder bij het bevestigen van de boeking.

Restitutie

Indien je de huurcamper later ophaalt of eerder inlevert dan overeengekomen, of indien je de huurcamper niet kunt huren vanwege het feit dat je niet over de juiste papieren beschikt, wordt er geen restitutie verleend.

Huurperiode

Bij de huur wordt één dag beschouwd als een periode van 24 uur (etmaal), met inachtneming van de genoemde tijden waartussen je de camper kunt ophalen danwel afleveren. 

One way camperhuur

Onder een one way camperhuur, wordt verstaan locatie A ophalen en locatie Binleveren. One way camperhuur moet altijd van tevoren goedgekeurd worden en kan gepaard gaan met extra kosten. Deze kosten worden omschreven als one way kosten. 

Openingstijden camperverhuurlocaties

Bij het aanvragen van je persoonlijke offerte kan je de openingstijden van het camperhuurkantoor raadplegen. Sommige verhuurders hanteren binnen de openingstijden vaste ophaal- en terugbrengtijden. Hou er rekening mee dat het vaak is dat je in de middag je camper ophaalt en in de ochtend inlevert. Dit omdat verhuurders in de ochtend de camper weer klaarmaken om in de middag weer mee te geven aan nieuwe verhuurders. Mocht je hiervan willen afwijken, dan gaat dit vaak alleen door een extra dag bij te boeken.

Ophalen van je huurcamper

Je wordt geadviseerd bij aanname van je huurcamper te allen tijde te controleren of de brandstoftank vol is en of er schade is aan de binnen en buitenkant van de huurcamper. Als de huurcamper schade heeft, dient dit te worden aangetekend op de huurovereenkomst. Bij het ophalen van de camper dient de hoofdbestuurder in bezit te zijn van een creditcard voordeborg, en dienen alle bestuurders een geldig rijbewijs en paspoort te kunnen tonen. Een verhuurder kan je verplichten om na aankomst op de luchthaven te overnachten in een hotel, zodat je uitgerust en fit aan je reis begint. Dit laatste geldt bijvoorbeeld voor verhuurders in de Verenigde Staten en Canada. Hou hier rekening mee met boeken, dat je de huurperiode pas laat beginnen op dag 2 van je reis.

Inleveren van je huurcamper

Je dient de huurcamper aan het einde van de huur op de juiste tijd en op de juiste plaats, onbeschadigd en schoon in te leveren. Let erop dat je de huurcamper altijd weer inlevert bij dezelfde verhuurmaatschappij als waar je deze hebt opgehaald. En als je later inlevert dan de afgesproken tijd, betekent dat sowieso extra kosten.

Capaciteit en campertype

De aangegeven capaciteit is gebaseerd op het aantal slaapplaatsen. Het type camper dat genoemd wordt is slechts een voorbeeld. Het merk en de plattegrond die door ons getoond wordt, hoeft niet beschikbaar te zijn. De verhuurders behouden zich het recht voor om een alternatieve camper van gelijke klasse te leveren, bepaald door de capaciteit en andere kenmerken. 

Leeftijd van de bestuurder

Op de meeste bestemmingen is de minimum leeftijd van de bestuurder, waarbij zonder toeslag gehuurd kan worden, 21 jaar. Vanaf de leeftijd van 75 jaar dienen bestuurders en medebestuurders over een gezondheidsverklaring te beschikken. Voor uitzonderingen verwijzen wij je naar de specifieke huurvoorwaarden per verhuurder. Voor huren onder de 25 jaar zitten in sommige gevallen voorwaarden of extra kosten aan de verzekeringen, dit is ook verschillend per verhuurder 

Rijbewijs

Voor veel verhuurders geldt dat de bestuurder minimaal één jaar in het bezit dient te zijn van een Nederlands B-rijbewijs. Alle bestuurders moeten een geldig origineel rijbewijs kunnen overleggen op verzoek van de lokale autoriteiten. Een digitaal rijbewijs wordt niet geaccepteerd. Bij sommige verhuurders geldt dat je langer in bezit dient te zijn van je rijbewijs, of zijn er campertypes waarvoor je een Rijbewijs C nodig hebt. Bekijk hier de specifieke voorwaarden per camperverhuurder.

Medebestuurders

Bij sommige verhuurders kan een toeslag gelden voor medebestuurders. Voor alle medebestuurders gelden dezelfde voorwaarden als voor de hoofdbestuurder. Een extra bestuurder kan alleen worden bijgeschreven in het huurcontract voor de gehele huurperiode. 

Ongevallen

Bij een ongeval dien je direct de politie te informeren, een politierapport op te laten maken en de verhuurder binnen 24 uur te informeren. Tevens dien je een rapport hierover te schrijven en indien mogelijk foto’s te maken. Wanneer je dit niet doet, wordt er niets vergoed. 

Aansprakelijkheid voor schade

Tenzij in de schaderegistratie die bij vertrek is opgemaakt anders is aangegeven, wordt ervan uitgegaan dat het voertuig zonder zichtbare gebreken of beschadigingen door de huurder ontvangen is. De huurder is aansprakelijk voor alle schade, die ontstaan is ten gevolge van enige gebeurtenis tijdens de huurperiode of anderszins verband houdende met de huur van het voertuig, tot de hoogte van het eigen risico.

Borg en brandstof

De meeste camperverhuurbedrijven verplichten je tot het betalen van een borgsom ter hoogte van tenminste het eigen risico. Een creditcard op naam van de chauffeur is verplicht. Alle benzinekosten komen voor rekening van de huurder. Het is gebruikelijk dat je de tank brandstof met dezelfde hoeveelheid inlevert als je deze meekrijgt.

Speciale aanvragen

Kinderstoeltjes, luifel, navigatiesystemen, sneeuwkettingen en andere extra’s zijn op aanvraag beschikbaar, hoewel niets gegarandeerd kan worden. Bij deze meest verhuurlocaties in de Verenigde Staten zijn kinderstoeltjes voor kinderen onder de drie jaar verplicht en deze moeten van tevoren aangevraagd worden. Kinderen van drie tot vijf jaar moeten een gordel dragen of in een kinderstoeltje zitten. Voor het kinderstoeltje moet ter plaatse een toeslag betaald worden. De huurcampers zijn voorzien van gordels op de achterbank, tenzij anders aangegeven.

Toeslagen ter plaatse

De kosten en voorwaarden van alle bijkomende extra’s die ter plaatse betaald moeten worden kunnen zonder opgave vooraf veranderen en zijn onderhevig aan lokale belastingen. 

Kwaliteitscontrole

Als je om welke reden dan ook ontevreden bent over de huurcamper, wordt je verzocht dit meteen ter plaatse bij het camperverhuurbedrijf te melden. Daarnaast ben je te alle tijden verplicht Worldwide Campers op de hoogte te stellen van problemen, om ons de mogelijkheid te bieden een passende oplossing te vinden. Het is voor ons erg moeilijk om na afloop van de huurperiode een klacht over de staat van de camper in behandeling te nemen

Het indienen van een klacht bij Worldwide Campers in Nederland dient schriftelijk en binnen ze weken na terugkeer te gebeuren, met een kopie van het lokale huurcontract en betalingsbewijzen. Bij de afhandeling van problemen en klachten zal Worldwide Campers een bemiddelende rol vervullen tussen de verhuurder en de huurder. Ter plaatse afgesloten vrijwillige verzekeringen zijn niet restitueerbaar. Bij acceptatie ter plaatse van een door de verhuurder aangeboden alternatief (zonder tussenkomst en/of informatie van Worldwide Campers) kan achteraf niet worden gereclameerd.

Mechanische problemen

In geval van een defect bij mechanische moeilijkheden vragen we je om meteen contact op te nemen met het verhuurbedrijf waarvan je het telefoonnummer op je huurovereenkomst vindt. Toestemming voor reparatie of vervangende camper moeten door het lokale verhuurbedrijf gegeven worden.

Disclaimer

Andere voorwaarden en vereisten kunnen van toepassing zijn. Alle tarieven, voorwaarden en voorwaarden per of per verhuurder kunnen wijzigen zonder voorafgaande waarschuwing.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper