HomeBlogsTipsCamper of auto huren: wat is de beste keuze?

Camper of auto huren: wat is de beste keuze?

Camper of auto huren: wat is de beste keuze?

Veel reizigers staan voor de keuze tussen het huren van een camper of een auto. Het kan lastig zijn om een keuze te maken als je nog niet precies weet wat je kunt verwachten van een camper, auto of een bestemming zelf. Het is verstandig om de overweging te maken welke optie het beste bij jou vakantie aansluit. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van het huren van een camper versus een auto.

Voordelen van een camper huren

Je eigen huisje tijdens je road trip

Veel campers beschikken over een badkamer, keuken, zitgelegenheid en slaapplek. Je kunt zelfs nog kiezen voor luxere campertypes met een televisie of extra keukenapparatuur, het kan allemaal! Onderweg heb je dus altijd een toilet ter beschikking en kun je altijd wat lekkers maken in de keuken.

Je slaapt vaak midden in de natuur

Kampeerplaatsen zijn vaak te vinden in de natuur. Vooral in Amerika wanneer je de nationale parken bezoekt is het leuk om daar (dichtbij) te overnachten met een camper. Campings gaan van duurdere luxe plaatsen tot aan goedkopere eenvoudige plaatsen. Met een camper heb je niet veel faciliteiten nodig en kun je dus prima op een eenvoudige kampeerplaats terecht. 

Niet afhankelijk van restaurants

Met een camper heb je je eigen gevulde koelkast mee op pad en kun je heerlijk zelf je ontbijt, lunch en diner maken. Een faciliteit die een huurauto niet biedt. Veel camper reizigers waarderen de vrijheid van een eigen keuken binnen hand bereik erg.

Nadelen van een camper huren

Je hebt er meer werk aan

Bij een camper zul je de watertanks moeten vullen en afvalwater weggooien. Wanneer je een kampeerplaats verlaat zul je moeten opletten of alles is losgekoppeld en alles in de camper goed opgeborgen is. Het is dus meer werk dan wanneer je reist met een huurauto.

Parkeren

Met een camper kun je lang op zoek zijn naar een grote parkeerplaats. Hierdoor zul je er minder snel voor kiezen om s ’avonds nog een drankje te doen in het centrum of te gaan shoppen. Tip: neem je eigen fietsen mee of huur fietsen om zo toch nog flexibel te kunnen bewegen.

Beperkte vrijheid

Waar aan de ene kant een camper de vrijheid biedt van een eigen keuken en badkamer, kun je met een camper niet zomaar overal heen. Vooral grote steden zijn een uitdaging met een camper omdat je er vaak niet kunt parkeren. Maar ook voor de nationale parken in Amerika is het erg aangeraden om ruim van tevoren je plekje te reserveren. Dit komt door de populariteit van de kampeerplaatsen bij de nationale parken.

Voordelen van een auto huren

Overal kunnen rijden en stoppen

Met je huurauto kun je bijna alle wegen betreden en daarnaast heb je de mogelijkheid tot meerdere parkeerplaatsen. Vooral in de steden merk je dat een auto handiger is om te gaan en staan waar je wilt. Een auto kun je makkelijker fileparkeren en sneller kwijt op een parkeerplaats bij drukke bezienswaardigheden.

Sneller onderweg

Wanneer je kiest voor een auto hoef je voor vertrek niet je watertank te vullen en van alles op te bergen. Na je overnachting in een hotel stap je in de auto en kun je gelijk door. Daarnaast rijd je met een auto net wat sneller dan met een camper waardoor je meer kilometers kan afleggen in een dag en dus langer de tijd hebt wanneer je aankomt op een bestemming.

Gemak

Een huurauto biedt meer gemak tijdens het rijden dan een camper. Bij een huurauto heb je de optie om deze gelijk op te halen bij de luchthaven. Je hoeft geen rekening te houden met smalle wegen, lage tunnels, etc. Je hebt geen last van rammelend bestek of klinkende glazen. Wanneer je een auto huurt kies je daarnaast ook voor het gemak van een comfortabel hotel waar je overnacht.

Nadelen van een auto huren

buiten de deur eten

Wanneer je met een huurauto op pad gaat heb je niet je eigen kook faciliteiten zoals bij een camper. Daardoor ben je afhankelijk van restaurants en zul je dus vaak buiten de deur eten wat prijzig kan worden.

Leven uit een koffer

Tijdens een autovakantie leef je uit een koffer die je bij elk hotel weer uit de auto tovert en vervolgens weer terug stopt. Bij een camper ruim je één keer je spullen in en daar heb je de hele vakantie profijt van.

Veel verschillende hotels

Wanneer je een road trip maakt met een auto boek je veel verschillende hotels en slaap je dus bijna elke avond weer in een nieuw bed. Het inchecken en uitchecken wordt een dagelijkse bezigheid terwijl je bij een camper elke avond in hetzelfde bed kruipt.

Twijfel je nog steeds?

Bekijk wat voordeliger uitkomt voor jezelf. Camperhuur kost meer dan een auto en ook heeft een camper meer benzine nodig. Campings en zelf koken zijn dan weer goedkoper dan hotels en restaurants. Wanneer je met meerdere personen bent en aparte hotelkamers zou moeten boeken, kan een camper toch voordelig zijn. Ook kun je afwegen op basis van bestemming. Ga je verschillende nationale parken bezoeken, dan is een camper een slimmere keuze. Wil je juist allemaal verschillende steden langs gaan, dan adviseren wij een auto. Een auto huren doe je gemakkelijk via Autoshuren.nl

Waarom kiezen?

Waarom zou je moeten kiezen als het allebei kan? De combinatie tussen auto- en camperhuur is steeds populairder bij reizigers. Huur eerst een auto wanneer je de steden op zoekt. Vervolgens lever je de auto in en stap je de camper in om de natuur te ontdekken. Ben jij opzoek naar advies tussen de keuze of combinatie van camper- en autohuur, onze experts helpen je graag verder!

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper