HomeBlogsInspiratieDe Must-sees tijdens jouw avontuurlijke camperr...

De Must-sees tijdens jouw avontuurlijke camperreis door Namibië

De Must-sees tijdens jouw avontuurlijke camperreis door Namibië

Namibië, een land gelegen aan de zuidwestkust van Afrika, is een adembenemende bestemming voor avontuurlijke reizigers. Het land biedt de toerist een overvloed aan natuurlijke schoonheid, diverse wildernis en unieke cultuur. Het verkennen van Namibië met een camper is een fantastische manier om de pracht van dit uitgestrekte en nagenoeg lege land te ervaren.

Je kunt in Namibië gemakkelijk zelf rijden

Wanneer je een camperavontuur in Namibië begint, is het belangrijk om te weten dat het land linksrijdend verkeer heeft. Dit betekent dat je aan de linkerkant van de weg rijdt, en het stuur van de camper zich aan de rechterkant bevindt. Het is verder ook belangrijk om te weten dat Namibië beschikt over een goed onderhouden wegennetwerk, dat door de Wereldbank zelfs is uitgeroepen tot het beste van heel Afrika! Voor jou als camper is het ook goed om te weten dat er uitstekende voorzieningen voor campers zijn, zoals campings met sanitaire voorzieningen, elektriciteit en waterpunten.

Van woestijnlandschap tot kust en safari: Namibië heeft het allemaal te bieden

Een van de meest populaire toeristische routes in Namibië is de reis van Windhoek, de hoofdstad van het land, naar de majestueuze Fish River Canyon, de op een na grootste canyon ter wereld en dan via de kust bij Swakopmund en diverse safariparken weer terug naar Windhoek. Deze route van ongeveer 3.000km (vergeet niet dat Namibië bijna 20x zo groot is als Nederland!) kun je goed doen in ongeveer drie weken.

Woestijnlandschappen onderweg naar Fish River Canyon

Onderweg naar de fantastisch rood gekleurde Fish River Canyon kun je genieten van de uitgestrekte woestijnlandschappen en het wild dat er spontaan de weg oversteekt. De uitzichten zijn adembenemend! Geniet bij de Fish River Canyon van het onwerkelijk uitzicht vanaf de diverse uitzichtpunten die je met je camper kunt bereiken of maak een wandeling.

Sossusvlei en Namib Naukluft National Park

Nadat je uitgebreid het genoten van deze fenomenale kloof ga je op weg naar de kust, waarbij je door het onder toeristen als absolute must bekendstaande Namib Naukluft National Park komt met de indrukwekkende 300m hoge roodgekleurde zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei, die je ook kunt beklimmen! Deze unieke zandduinen en zoutpannen creëren een surrealistisch landschap dat je nergens anders ter wereld zult vinden.

De kust bij Swakopmund

Vanuit de Sossusvlei kun je verder reizen naar Swakopmund, een charmante en bruisende kustplaats aan de Atlantische Oceaan, die bekend staat om zijn Duitse koloniale architectuur en avontuurlijke activiteiten zoals sandboarden en quadrijden in de nabijgelegen duinen. Je kunt er ook op dolfijnen- en walvissafari. Swakopmund biedt ook de mogelijkheid om te genieten van heerlijke zeevruchten in lokale restaurants en te winkelen voor ambachtelijke souvenirs.

Cultuur opsnuiven op weg naar Etosha National Park

Na zoveel woeste natuur ben je waarschijnlijk wel toe aan een stukje cultuur! Die kun je vinden tijdens je reis van de Atlantische kust naar het safaripark Etosha. Je komt dan namelijk langs Twyfelfontein. Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie is een absolute must-see voor liefhebbers van geschiedenis en archeologie en herbergt duizenden prehistorische gravures en rotstekeningen die een fascinerend inzicht bieden in het leven van de oorspronkelijke bewoners van Namibië.

Etosha National Park: Safari vanuit je eigen camper!

Een andere niet te missen trekpleister voor toeristen in Namibië is Etosha National Park, een van de grootste wildparken in Afrika. Hier kun je genieten van onvergetelijke safari's en wilde dieren spotten, waaronder olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffen, zebra’s en verschillende vogelsoorten. De waterpoelen in het park trekken grote aantallen dieren aan, wat zorgt voor een boeiende ervaring voor natuurliefhebbers. En dat kan, in tegenstelling tot safari in diverse andere Afrikaanse landen, vanuit je eigen gehuurde camper. Op jouw tempo!

De ultieme combinatie van vrijheid en avontuur: Een campervakantie in Namibië

Al met al biedt Namibië een onvergetelijke reiservaring voor avontuurlijke reizigers die de vrijheid van reizen met een camper willen combineren met de schoonheid van de natuur en de rijke cultuur van het land. Met goed onderhouden wegen, vriendelijke lokale bevolking en een overvloed aan adembenemende bezienswaardigheden, is Namibië de perfecte bestemming voor een onvergetelijk camperavontuur.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper