HomeBlogsInspiratieOntdek nu Nova Scotia

Ontdek nu Nova Scotia

Ontdek nu Nova Scotia

Canada heeft zo veel moois te bieden, zo heeft onze collega Linda ontdekt toen ze op reis ging naar Nova Scotia. Hierbij een aantal persoonlijke hoogtepunten,

1) Cape Breton

Ik ben om dit park te bezoeken verbleven in Baddeck, wat een geweldige ervaring. Wanneer je de wereldberoemde Cabot Trail volgt, passeer je het Cape Breton Highlands National park. Het is een bijzondere route waar de bergen de zee ontmoeten, het zijn bochtige wegen en spectaculaire kliffen. Doordat dit gebied aan drie kanten omringd wordt door de Atlantische oceaan heb je altijd een prachtig uitzicht over het water. 

Voorbij iedere bocht is er weer iets nieuws te zien, er zijn tal van wandelroutes en uitkijkpunten om te stoppen. Als je mazzel heb kan je vanaf sommige uitzichtpunten zelfs walvissen spotten. 
Ik heb veel nationale parken in Canada en Amerika mogen zien. Maar deze staat zeker in mijn top 3 van mooiste ervaringen.

2) Walvissen

In de buurt van Digby kan je een boottocht maken om walvissen te spotten. Het was een mooie ervaring en absoluut een must do als je hier bent. Het is fantastisch om deze inmense dieren te kunnen spotten.
Vaak gaan er meerdere boten tegelijk varen en hebben ze onderling contact. 
Hou er wel rekening mee, ik heb zowel aan de oostkust als de westkust een walvis excursie mogen maken, ik heb de oostkust wel als wat ruiger ervaren (het was vast een moment opname). Maar op een gegeven moment was het water zo hoog dat ik de horizon niet meer zag, toen ben ik een beetje zeeziek geworden.
Ondanks dat was het absoluut een hoogtepunt, en toen ik uit de boot stapte was dat gevoel ook meteen weer verdwenen.

3) Indian summer

De Indian summer laat zien hoe mooi en bijzonder de herfst kan zijn. Het jaarlijks verkleuren van de bladeren is overweldigend mooi; het is een soort schilderpalet van de kleuren bruin, groen, rood, oranje en geel in veel verschillende tinten. De beste tijd om dit in nova scotia te bezoeken is vanaf ongeveer eind september. Wat ik wel heb gemerkt toen ik er was dat het dan ook wel echt einde seizoen is. En sommige dingen gesloten waren of bijna gingen sluiten. Maar het is wel een fantastische ervaring.

4) Peggy's cove

Peggy's Cove is een kleine landelijke gemeenschap aan de oostelijke oever van St. Margarets Bay. Het is één van de populairste vissersdorpjes in Canada. Je hoeft er niet perse te verblijven in de buurt, maar het is wel een stop die je absoluut moet maken. Het staat vooral bekend om het idyllische beeld van de rood-witte vuurtoren: Peggy's Point Lighthouse. De achthoekige vuurtoren is 15 meter hoog, en is gebouwd op granietrotsen. Die best glad zijn, kan ik uit ervaring zeggen. De vuurtoren behoort tot de meest gefotografeerde plek van Atlantisch Canada.

5) Wijn proeverij

Als je verblijft in Wolfville heb je de perfecte locatie voor een wijnproeverij. Dit dorpje ligt namelijk in het hart van de wijngaarden binnen Nova Scotia. Een overheerlijke ervaring voor de grootste wijnliefhebbers. 
Ze hebben in deze locatie zelfs een Wolfville Magic Winery Bus, waarmee je een dagtrip kan maken.

Andere excursies om aan te raden

- Roeien in Kejimkujik National Park
- Bearviewing in de buurt van Kouchibougac National Park

Een bezoek aan Prince Edward Island hoort erbij, een leuke afwisseling aan deze rondreis. Een eiland waar je aan de ene kant erop komt door middel van een hele lange brug en de andere kant ga je er weer van af met een ferry. Het eiland zelf heeft het knusse dorpje Charlottetown, je kan in het westen van eiland slapen in een vuurtoren, en je hebt er een prachtig strand om te bezoeken. Het maakt je bezoek aan Nova Scotia compleet.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper