HomeBlogsInspiratieOntdek West Canada

Ontdek West Canada

Ontdek West Canada

West Canada, een veelzijdige, avontuurlijke maar vooral onvergetelijke vakantie. Of het nu Banff National Park Is, of de wilde dieren, het bruisende Vancouver of voor het eerst in je leven paardrijden, West Canada maakt een vakantie voor iedereen eentje om voor altijd in je hart te sluiten.

Hieronder een stukje inspiratie voor een route van Calgary naar Vancouver, via de hoogtepunten als de nationale parken Banff en Jasper, Wells gray Provinical Park en niet te vergeten Vancouver Island. Onderweg kom je nog langs de wereldsteden Whistler en Vancouver, en natuurlijk zoveel mooie meren en watervallen. 

Calgary 

De bekendste attractie van deze stad is de Calgary Stampede. Een rodeo die jaarlijks plaatsvind in de maand juli. De stad staat dan ook bekend als Cowtown. De stad heeft vooral een zakelijke indruk en voor je camperreis is het vooral een begin voor de verplichte eerste overnachting en dan kan je de volgende dag op pad om je camper op te halen en richting Banff en Jasper te gaan.

Banff

Ik zou adviseren om sowieso twee dagen te nemen om Banff volledige te kunnen ontdekken. Je kan zoveel moois ondernemen, een bezoek aan Lake Louise, Moraine Lake, verschillende wandelingen voor elk niveau wel eentje. Kortom een heerlijke stad om te tijd voor te nemen. Vergeet in de gondola bij Lake Louise vooral niet af en toe naar beneden te kijken en spot de beren.

De Icefields Parkway vanuit Banff naar Jasper is een sightseeing route, waar als je elke tussenstop daadwerkelijk stopt dat je zo 12 uur met deze weg bezig bent. Mijn tips om te stoppen zijn Peyto Lake, maar bijvoorbeeld ook een unieke ervaring om met een snowcoach een gletsjer op te laten rijden bij Colombia Icefield adventures.

Jasper National Park

In het Jasper National Park kan je de enorme bergen en heldere meren ontdekken. Een aanrader is Maligne Lake en Maligne Canyon. Wandelen in de Canyon en bijkomen op een boottocht over het meer. 
En bezoek je graag uitzicht punten? Neem dan vooral de Jasper Tramway naar de top van Wistlers Mountain.
Het is een park vol met wildlife, waaronder een grote groep grizzlyberen en elanden.

Wells Gray Provincial Park

Het park is maar liefst 541.516 hectare groot en is bekend vanwege zijn vele watervallen (250), kleurrijke alpenweiden en uitgestrekte meren. De bekendste watervallen zijn de Dawson Falls, de Spahats Creek Falls en de Helmcken Falls. Het is ook zeker een geschikte omgeving om even heerlijk te gaan wandelen. 

Op de weg naar Whistler is een bijzondere stop Duffey Lake. Een prachtig meer en toch heel anders dan de meren die je tegen bent gekomen bij Banff en Jasper.

Whistler

Whistler is sinds 2010 een begrip geworden door de Olympische spelen. Midden in de stad vind je de Olympische ringen als symbool hiervan. Het is een gezellige knusse stad, waar je veel op loopafstand kan doen. Het centrum van de stad is ook autovrij. De stad heeft een groot aanbod van café's, restaurantjes en winkels. Een aanrader is absoluut the Peak to Peak gondola, één van de hoogste gondola's ter wereld.

De weg van Whistler naar Vancouver is de Sea to Sky highway, een heerlijke weg om te rijden. Veel bochten en prachtige uitzichten over het water. Een sightseeing tour op zich, maar blijf vooral op de weg letten.

Vancouver

Vancouver is één van de leukste steden van Canada. Er is zoveel te zien en te doen.  Ga gastown ontdekken, of zoek het hogerop voor mooie uitzichten, maar vergeet vooral niet te gaan fieten in Stanley park. Alleen al de ligging van deze stad aan de verschillende baaien is prachtig. Je kan er ook heerlijk shoppen. Absoluut een favoriete afsluiter van veel klanten die op vakantie gaan in dit gebied. 

Heb je langer de tijd? Neem dan ook zeker Vancouver Island mee, het eiland heeft veel te bieden, stranden, uitzichten, natuur en gezellige steden zoals Victoria. Maar boek wel de ferries vooraf, voor zekerheid van beschikbaarheid. En je kan vanuit Victoria een geweldige boottocht maken op een zodiac op zoek naar walvissen. En vanuit Tofino heb je ook verschillende avontuurlijke excursie mogelijkheden.

Tip van de dag

Het kan soms voordeliger uitkomen om te beginnen in Calgary en eindige in Vancouver, in verband met de lokale belastingen. In Calgary is die 5% en in Vancouver is deze 12%. En vanwege de shop mogelijkheden in Vancouver, is eindigen in deze stad ook zeker een aanrader. 

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper