HomeBlogsInspiratieDe mooiste parken in West-Amerika

De mooiste parken in West-Amerika

De mooiste parken in West-Amerika

Staat West-Amerika al een tijdje op je bucketlist en wil je dit gebied met de camper ontdekken? Onze collega Linda ging in 2009 en 2016 op rondreis door de Nationale Parken. Hieronder vind je haar top-5 van mooiste parken, die je absoluut niet mag missen als je hier bent. 

1) Zion National Park

De eerste keer dat ik bij dit park was, zijn we er alleen doorheen gereden want we wilden toen zo graag naar Bryce Canyon. Maar terwijl we er doorheen reden hadden we al zoiets, misschien hadden we hier toch een nacht moeten blijven. Het is een mooi overzichtelijk park en vooral de rode rotspartijen maken het net even anders dan de andere parken. Ik heb echt enorm genoten in dit park en raadt het iedereen aan om hier sowieso twee nachten te verblijven. Dan heb je een hele dag om dit park te ontdekken. 

Mijn tweede bezoek hadden we hier namelijk wel excursie gepland, de Narrows Hike.
Wij gingen s ochtends vroeg naar het visitors center in Springdale, waar je ook kleding kan huren voor de Narrows hike. Dit is echt wel aan te raden omdat het een hike door het water is, dus je kan hier dan speciale schoenen en een wandelstok regelen. We hadden één van de eerste shuttle bussen die langs de negen stops in het park rijdt. De Narrows Hike is de laatste stop en dan ook nog een stukje lopen voordat het echt begint. 
Ik heb veel hikes mogen meemaken, maar door het water heen is toch wel een ervaring om nooit te vergeten.

Mocht je geen last hebben van hoogtevrees dan is de Angels Landing Trail ook echt een hike om mee te nemen in je Zion avontuur.

2) Bryce Canyon

In dit park heb ik de meest bijzondere zonsopgang meegemaakt in Amerika. De weerkaatsing van de zon op de kleurige bergen, maakt het een indrukwekkend geheel. Er rijden shuttle busjes van het Best Western Ruby's Inn door het park heen, die stoppen bij alle uitzichtpunten. Wij verbleven beide keren op de campground naast dit hotel. Wat ik zelf heb meegemaakt toen ik met een C30 het park in wilden, dat dit niet ging omdat het op dat moment te druk was in het park en je dan de C30 nergens kwijt zou kunnen bij de uitzicht punten. 
Maar een shuttle busje nemen, is een prima alternatief en geeft je ook wat vrijheid dat je de camper even kan laten staan en niet hoeft af te koppelen. 

Je kan op een bepaald punt ook naar beneden lopen de Navajo Trail, er zijn verschillende routes / hikes daar te lopen. Maar als je daar beneden bent ervaar je pas hoe groot en inmens de hoodoos zijn. En op sommige plekken heb je bijna een soort oranje zandduinen.
Dit park heeft mijn hart zeker wel gestolen.

3) Moab / Arches National Park

Het Arches National Park is een tamelijk klein nationaal park, het stadje wat er bij ligt is Moab. Zelfs overnachtte ik hier op een campground wat eigenlijk net een parkeerplaats was. Op zich voor 1 nachtje prima, maar het had niet een hele gezellige sfeer.
Wat mij vooral opviel bij Arches National park was de hoeveelheid verschillende soorten hikes. Je had hele makkelijke hikes, maar ook hikes van 2 tot 3 uur. Dus eigenlijk voor iedereen wel wat wils. 

Zelf ben ik hier buiten een paar hikes ook met een jeep door de Canyonlands heen gereden, met een chauffeur, dat was wel een hele toffe en andere ervaring dan zelf door de park te rijden. Of een shuttle bus te nemen. Het was heerlijk even genieten van de off road rijden. Je kan hier ook raften, voor de echte avonturier. 

4) Grand Canyon

Grand Canyon is natuurlijk een begrip in West amerika, een must-see voor elke toerist. Het is één van de oudste nationale parken in de Verenigde staten. 
Mijn advies qua campground, probeer Mather Campground te reserveren. Het ligt in Grand Canyon (het heeft geen aansluitingen, dus het is even back to basic, maar hoe tof is het om in het park te verblijven al is het maar voor één nacht)
Er zijn veel verschillende hikes en viewing points door het hele park heen.
Ik heb hier een zonsondergang genoten. Mijn tip is wel zoek op tijd een plekje uit bij een viewing point en geniet.
Ik zou iedereen willen aanraden om een helicopter tour te doen. Vanaf de lucht besef je pas echt hoe massaal groot de grand canyon daadwerkelijk is.

5) Monument Valley

Monument Valley is een Tribal Park, en bekend om de unieke rotsformaties. Het is gelegen op het Colorado Plateau op 100 km ten westen van Four Corners, het punt waar de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico bij elkaar komen. Dit park is het beste te bezoeken met een geboekte tour. Buiten het feit dat je de indianen in dit gebied ermee steunt (zij zijn de gidsen), kom je ook niet overal met je camper. (Dit park valt niet onder de Nationale Parkenpass, toen ik er was, was de toegang $25,-). Ga hier wat eten bij The View hotel  de naam zegt het al een geweldig uitzicht over het park.

 

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper