HomeBlogsTipsHoe boek je de kampeerplaatsen?

Hoe boek je de kampeerplaatsen?

Hoe boek je de kampeerplaatsen?

Het boeken van kampeerplaatsen, hoe pak je dit nou aan? Waar hou je rekening mee? 
Onze collega Linda heeft het ondervonden voor haar eigen reis en deelt haar tips

De route die ze gaat maken is vanuit Amsterdam, naar drielandenpunt (via den bosch), naar de eifel, richting münster en dan via de Veluwe weer terug naar Amsterdam om de camper in te leveren. Neem de tijd om te onderzoeken waar je wil slapen, zoek verschillende camping plaatsen en vergelijk deze met elkaar.

Om maar een paar verschillen te noemen

  • Wil je gegarandeerde plek of ‘’first come, first serve basis’’?
  • Wil je sanitaire voorzieningen erbij, of gebruik je die van je camper?
  • Wil je extra’s als erbij als bijvoorbeeld wifi, of neem je je hond mee?

Allemaal punten die de kosten van je kampeerplek bepalen. Zo zag ze kampeerplaatsen van 10 euro, maar ook van 60 euro per nacht. Zo kan je zelf natuurlijk de afweging maken hoe veel je uit wil geven aan de overnachtingen van je camperreis.

Kenteken
Bij sommige kampeerplaatsen wordt bij het reserveren een kenteken gevraagd, natuurlijk als je de kampeerplaats van tevoren regelt weet je deze nog niet. Je kunt dit navragen bij de verhuurder. Linda heeft bijvoorbeeld heel even gebeld met Indie Campers, en daar hadden ze nu twee weken van tevoren al wel de verwachtte kenteken waarop je kon reserveren. Uiteraard kan het nog wijzigen, maar ze gaven aan je kan vaak die reservering dan ook nog wel updaten. En dat bleek ook zo te zijn. Maar laat dit je dus niet tegenhouden om al een camping te reserveren.

Incheck en uitcheck tijd
Vaak kan je net als de camper zelf pas ’s middags terecht op je camping plaats en verwachten ze dat je ’s ochtends alweer vertrekt. Dus dit komt dan ook mooi uit met het ophalen en terugbrengen van je camper.
Hou wel rekening met de eerste dag om een niet te grote afstand af te leggen. Onze collega Linda heeft gekozen om bijvoorbeeld maar een uur verder weg te overnachten. Je moet wennen aan de camper, en krijgt nog uitleg. Dus je bent wel even zoet op de locatie.

Afstanden
Je kan bij sommige verhuurders een maximaal aantal kilometer per dag rijden (het is niet standaard ongelimiteerd). Maar ga niet uit van de afstanden op google maps, je rijdt misschien een keer naar een supermarkt of stopt in dat ene plaatsje waar je dan net weer geen parkeerplaats kan vinden. En dan heb je al snel meer kilometer op de teller, dan je totale limiet aan kilometers. Linda heeft bijvoorbeeld een route op google maps van 950 km uitgezocht en heeft een maximale aantal kilometers van 1400 km wat ze kan rijden. (nu hoeft zoveel ruimte misschien niet, maar hou hier rekening mee)  

 

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper