HomeBlogsInspiratie8 onmisbare plekken in Nieuw-Zeeland

8 onmisbare plekken in Nieuw-Zeeland

8 onmisbare plekken in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, vriendelijke bevolking, de unieke Maori-cultuur en de avontuurlijke spirit. Dit alles ontdek je tijdens een rondreis met een camper door Nieuw-Zeeland, gelegen in de Stille Oceaan. Nieuw-Zeeland bestaat uit een noordelijk en zuidelijk eiland, elk met zijn eigen unieke bezienswaardigheden. Van de subtropische regenwouden tot de Nieuw-Zeelandse alpen en de prachtige kustlijnen. In deze blog schrijven we over 10 plekken die je absoluut niet mag missen tijdens je avontuurlijke reis door dit prachtige land.

1) Bay of Islands

Paradijs voor zeilliefhebbers

Zo'n 3,5 uur ten noorden van Auckland, op het Noordereiland, vindt je een waar paradijs. Bay of Islands, wat bestaat uit 140 eilanden en ongerepte stranden is en wahala voor zeilliefhebbers. Je kunt hier dolfijnen spotten, duiken of historische locaties zoals de Waitangi Treaty Grounds verkennen. Het water is hier zo helder als kristal, wat het absoluut de moeite waard maakt om een bootje of kayak te huren.

2) Cape Reinga

Het einde van de wereld

Op het meest noordelijke punt van Nieuw-Zeeland vindt je de plek Cape Reinga, wat ook wel het einde van de wereld genoemd wordt. Deze plek staat bekend om zijn alleenstaande vuurtoren met eindeloos uitzicht over de Stille Oceaan. Daarnaast is het een belangrijke spirituele locatie voor de Maoi, de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland. Niet ver hiervandaan vind je de ondergrondse Waitomo Glowworm Cave die verlicht wordt door duidenden gloeiwormen, als sterren in de duisternis. Deze ervaring geeft een magisch tintje aan je camperrondreis.

3) Tongariro National Park

De wereld van Lord of the Rings

Het Tongariro National Park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om zijn drie vulkanen. Het park biedt de Tongariro Alpine Crossing, een wandelroute van 19,4 km die wordt beschouwd als een van de beste eendaagse wandelingen ter wereld. Daarnaast kun je in het park Mount Ngauruhoe bezoeken, die beter bekend staat als Mount Doom uit Lord of the Rings.

4) Rotorua

Maori-cultuur en geothermische wonderen

In het charmante plaatsje Rotorua kun je volop genieten van het geothermische landschap. Er is een overvloed aan natuurlijke geisers, modderpeolen en thermale baden. Je kunt jezelf hier ook onderdompelen in de Maori-cultuur en genieten van traditionele hangi-gerechten.

5) Abel Tasman National Park

Stranden en turquoise wateren

Van het Noordereiland gaan we door naar het Abel Tasman National Park dat gelegen is op het Zuidereiland. op zo'n 3 uur rijden vanaf de havenstad Picton, waar de ferry aankomt, ligt het kleinste Nationale Park van Nieuw-Zeeland. Maar de oppervlakte doet niets af aan de mooiheid. Dit park biedt zonovergoten stranden, azuurblauwe baaien en weelderige bossen. Verken het park te voet, per kajak of geniet gewoon van de rust op het strand.

6) Queenstown

Avontuurhoofdstad van de wereld

In Queenstown komt adrenaline en schoonheid samen. De stad is omringt met fjorden, bergmeren en indrukwekkende gebergtes. Houdt jij wel van een beetje spanning? Je kunt hier bungeejumpen van de Kawarau Brigde of een helikoptervlucht maken boven de bergketen The Remarkables.

7) Southern Scenic Route

Mystieke fjorden en regenwouden

Vanaf Queenstown kan je beginnen aan de Southern Scenic Route. Een camperroute van 600km lang van met als eindpunt Dunedin. Deze route bevat spectaculaire bezienswaardigheden, waaronder Milford Sound. Het Fiordland National Park is ronduit magisch. Ook vind je hier de Cathedral Caves, niet te verwarren met Cathedral Cove - wat op het Noordereiland ligt. 

8) Westland Tai Poutini National Park

IJzige avonturen

In het Westland Tai Poutini National Park bevinden zich vele gletsjers waaronder de Frans Josef gletsjer. Trek je stoute schoenen aan en verken de bevroren landschappen van de Fox en Franz Josef Gletsjers. Maak een begeleide gletsjerwandeling of geniet van een panoramisch uitzicht per helikopter. In het park kan je ook de berg Rij Aoraki/Mount Cook beklimmen. In de nacht komt deze plek wederom tot leven en sterrenliefhebbers zullen versteldstaan van de luchten in dit Dark Sky Reserve.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper