HomeBlogsInspiratieA trip Down Under: Australië & Nieuw-Zeeland...

A trip Down Under: Australië & Nieuw-Zeeland

A trip Down Under: Australië & Nieuw-Zeeland

Sinds februari 2022 is Australië weer open voor internationale reizigers en sinds 2 mei 2022 geldt dat gevaccineerde bezoekers uit landen met een visumvrijstelling (daar zit Nederland bij!) weer mogen afreizen richting Nieuw-Zeeland. Daarmee is Oceanië weer volledig open en zien wij ook de camper aanvragen toenemen voor deze bestemming. Staan Australië en Nieuw-Zeeland nog op jouw bucketlist? Laat je inspireren en informeren in deze blog: a trip Down Under.

Wat is de beste tijd van het jaar?

De vraag die wij het vaakst krijgen is: Wat is nou de beste tijd van het jaar om die kant op de reizen? En dat is een hele terecht vraag, omdat het niet zo voor de hand liggend is. De seizoenen zijn namelijk het tegenovergestelde van hier. Dus juist wanneer het hier nat en koud wordt in de herfst maanden, wordt het weer er daar alleen maar beter op!

Van december tot maart is het zomer op het Zuidelijk halfrond en liggen de temperaturen dus aan de hogere kant. Voor Nieuw-Zeeland is dit de perfect tijd van het jaar, om dit land te bezoeken. In de overige maanden kan het er erg koud zijn namelijk! Voor Australia ligt het net iets anders. December tot maart zijn de maanden van het regenseizoen in West- en Noord-Australië. Hier zijn de maanden maart-mei en september-november de ideale tijd. Op die manier kun je een reis naar beide bestemmingen heel goed combineren.

Auto, camper, vliegtuig?

Je ziet vaak het meeste van het land wanneer je per auto of camper reist. Zo heb je de vrijheid om zelf je route te bepalen en heb je met een camper ook nog eens je eigen voorzieningen bij de hand. Maar vergis je niet in de grootte van deze landen. Australië heeft namelijk een oppervlakte zo groot als heel Europa! Met andere woorden, wil je heel het land zien, dan red je dat niet in twee weken. Ook zijn er in Australië grote stukken land waar niemand woont en weinig te beleven valt. Door middel van binnenlandse vluchten kan je deze stukken snel afleggen en zo meer tijd creëren om de highlights te zien. Qua planning zou je de volgende tijdsperiode als richtlijn kunnen nemen.

  • De oost kust (Sydney > Cairns): 3-4 weken
  • De oost kust extended (Melbourne > Cairns): 5 weken
  • De west kust (Perth > Broome): 3 weken
  • De west kust extended (Perth > Darwin): 4 weken
  • De Outback (Darwin of Adelaide > Alice Springs): 2 weken
  • De Outback extended (Adelaide > Darwin): 3 weken

Ook Nieuw-Zeeland is wellicht groter dan je zou denken. Nieuw-Zeeland heeft ongeveer dezelfde lengte als de aftand van Nederland naar Spanje. Heb je 2-3 weken voor je vakantie gepland dan zouden wij adviseren om een van de twee eilanden te kiezen. Heb je 4-6 weken dan kan je de twee eilanden prima combineren.

Profiteer van leuke kortingen

Bij Worldwide Campers hebben we regelmatig leuke kortingen op camperhuur, voor al onze bestemmingen wereldwijd. Om te zien welke acties er nu geldig zijn, neem je een kijkje op onze aanbiedingen pagina. Het is misschien leuk om te weten dat je op camperhuur in Australië en Nieuw-Zeeland altijd korting kunt krijgen. Zo krijg je al 5% korting wanneer jij jouw huurcamper meer dan 180 dagen (6 maanden) voor vertrek boekt. Naast dat het altijd leuk is om van zo'n korting te profiteren, is het termijn ook wel echt iets wat wij zouden willen adviseren voor huurcampers in Oceanië. Het kan namelijk snel gaan met beschikbaarheid en wanneer je er vroeg bij bent liggen de kosten vaak ook nog lager, dan wanneer je last-minute een camper boekt.

Verder kun je ook nog eens 8% korting krijgen wanneer jouw camperhuur langer is dan 3 weken. Dit is eigenlijk niet zo moeilijk, want als je rustig de tijd wilt hebben om deze prachtige landen te ontdekken, dan is een minimum van 3 weken wel geadviseerd. Zo kunt je dus totaal 13% korting op jouw camperhuur ontvangen!

Visums

Voor Nieuw-Zeeland heb je als internationale reiziger een NZeTA nodig. De afkorting staat voor “New Zealand electronic Travel Authority” en is in wezen een elektronische reisvergunning (visa waiver). Met deze vergunning mag je een onbeperkt aantal keer naar Nieuw-Zeeland reizen, met een maximale verblijfsduur van 3 aaneengesloten maanden.

Als Nederlander heb je de keuze uit twee verschilde type visa, het ETA en het eVisitor visum. Beide zijn vergelijkbaar met het NZeTA voor Nieuw-Zeeland. Het Visum is een jaar geldig en ook hier geldt dat het verblijf maximaal 3 maanden mag zijn.

Kijk voor de meest recente informatie over de benodigde documenten en visums op de officiële website. Voor Australië kun je hier terecht en voor Nieuw-Zeeland hier.

Maak je dromen waar!

Altijd al eens willen afreizen naar de andere kant van de wereld om deze unieke bestemmingen te ontdekken? Wacht dan niet te lang en vraag op tijd een vrijblijvende offerte aan. Bij een aanvraag zit je nog nergens aan vast, maar kan ons customer serviceteam wel de beschikbaarheid opvragen. Pas daarna wordt de camper bevestigd. Twijfel je nog over de route, of de duur van jouw reis? Je kunt ook een contact formulier invullen met jouw plannen en/of vragen en ook dan denkt een van onze collega’s graag met je mee.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper