HomeBlogsInspiratieVoorbeeldroute: 18 dagen rondreis New England

Voorbeeldroute: 18 dagen rondreis New England

Voorbeeldroute: 18 dagen rondreis New England

New England is de bakermat van het huidige Amerika. Hier kwamen de pilgrims ooit aan land in Plymouth om zich te settelen. Waarom ze dit de moeite waard vonden om te blijven, is een mooie zoektocht om per camper te doen. Voel de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, voel je een met de natuur, bezoek leuke American towns en geniet van de lokale gastvrijheid.

Voor deze onvergetelijke camperreis vlieg je naar Boston in de staat Massachusetts. Dat kan vanaf 2023 ook rechtstreeks met JetBlue, maar ook de mogelijkheid met een stopover op IJsland met Icelandair is een goede betaalbare optie. Deze voorbeeldroute beslaat 18 dagen, maar je kan de reis zo lang of kort maken als je zelf wil. De route is 1800 kilometer, dus het hangt ook af van hoe lang je per dag wilt rijden.

Dag 1 en 2: Boston

Vliegen naar Boston betekent dat je de kortste trans-Atlantische vlucht neemt van Europa naar de VS. Dit reisschema neemt maar twee dagen in Boston, maar de stad is leuk genoeg om hier nog wat dagen aan vast te plakken. Je kan heel makkelijk vanaf de luchthaven naar de stad. Je kan dan eerst bijkomen en dan pas na het stadsbezoek je camper ophalen. Wat kan je allemaal in Boston doen? Er is veel te doen op het gebied van muziek en cultuur. Bijvoorbeeld het bijwonen van een concert van het Boston Symphony Orchestra. Of breng een bezoekje aan het Museum of Fine Arts. Een van de grootste kunstmusea ter wereld, met bijvoorbeeld de grootste Monet collectie buiten Parijs.

Doe je liever buitenactiviteiten of iets actiefs? Ga dan op een walvisexcursie. Voor de kust ligt de Stellwagen Bank Marine Sanctuary. Door deze natuurlijke ophoging op de zeebodem is dit een soort buffet voor walvissen, dolfijnen en zeevogels. Aan land is ook voldoende te doen, bijvoorbeeld de Freedom Trail, die ook langs de haven loopt. Maar ook shoppen, een bezoek aan Cambridge University of een fun ride met Duck Tours (voertuig dat over land én over water kan).

Dag 3 en 4: Boston – Cape Cod, 115 kilometer – ca. 1,5 uur

Deze dag haal je je camper op bij Cruise America. Na een duidelijke instructie en uitleg kan je heerlijk op pad. Na de gezellige drukte van de stad ga je nu een uniek stuk natuur beleven.
Cape Cod wordt ook wel de Florida van het Noorden genoemd. Een heerlijke plek om in de zomer te vertoeven, zonder de drukte van het Zuiden. Provincetown is een must-visit, mocht het in Boston niet gelukt zijn dan kan je hiervandaan ook op diverse whalewatching dagtrips mee. In Hyannis vind je het JFK museum, en vanuit Falmouth kun je een van de eilanden bezoeken. Het paradijselijke Martha’s Vineyard is een goede toevoeging aan de reis. Wist je dat de film Jaws in het drop Edgartown is opgenomen? Dinner tip voor Cape Cod: West-Yarmouth, Aiden (zit in het best western hotel) – voor heerlijk Indiaas eten.

Dag 5 en 6: Cape Cod – Newport Rhode Island, 123 kilometer – ca 1,5 uur

We gaan door richting Rhode Island - de kleinste Amerikaanse staat, waar we overnachten in Newport – glitz & glamour. Deze stad staat vooral bekend om de vele landhuizen uit de Gilded Age. Deze fungeerde voorheen als vakantiehuizen, de meest zijn omgebouwd tot museums, waar je terug in de tijd stapt. Rhode Island heeft meer van 400 mijl aan kustlijn en een mooie Ocean front Cliff Walk. Als je ergens wilt genieten van verse zeevruchten, dan is het wel hier! Je kunt een dag op en neer naar Providence, waar een overvloed aan kunst te vinden is, denk aan murals, sculptures en architctuur uit de Victorian era. Wist je dat zeilen hier ook een groot deel uitmaakt van het culturele erfgoed. Bovendien is er in Newport een erg leuk en interactief zeilmuseum – leuk voor gezinnen.

Dag 7: Newport – New Haven, 163 kilometer – ca 2 uur

Vanuit Newport rijden we in zuid-westelijke richting naar de volgende staat op deze road trip Connecticut, wat grenst aan New York, met als eerste stop het kleine havenstadje Mystic. Net zoals bijna elk dorpje in New England heeft Mystic een leuke downtown area met shopping en eetgelegenheden, de populairste attractie: Mystic Seaport Museum & Aquarium.

Vanuit Mystic rijd je met een uur door naar New Haven. Hier vindt je Yale University, loop een rondje over de campus en voel je slimmer worden. Deze stad staat bekend om zijn pizza’s. Een lokale klassier, restaurant BAR: mashed potato pizza. Sally’s Apizza is ook een goeie keuze. Pizza’s zijn niet meer weg te denken in New Haven. Het stuk water tussen Connecticut en Long Island, NY heet Long Island Sound waar je mooie stranden vindt en diverse water activiteiten kunt doen.

Dag 8: New Haven – Springfield, 103 kilometer – ca. 1 uur

Voordat we terug Massachusetts inrijden, is er nog een mooie stop in Connecticut, namelijk Litchfield; een hidden gem. Je hebt hier een overvloed aan outdoor mogelijkheden in de Litchfield Hills regio. Als we terug Massachusetts inrijden kun je er voor kiezen te verblijven in de grote stad Springfield, of overnacht midden in the Berkshires in het charmante Stockbridge, Lenox of Pittsfield.

Dag 9 en 10: Springfield – Montpellier, 279 kilometer – ca. 3 uur

Vandaag rijden we een wat grotere afstand, door prachtige natuur. Doel is Montpellier, de kleinste hoofdstad van de USA met 8000 inwoners. Montpelier heeft een charmant en historisch centrum. Bezoek het Vermont State House, een van de oudste State Capitols in de Verenigde Staten, en verken de boetieks, cafés en restaurants in de omgeving.

De grootste stad van Vermont, Burlington ligt op zo’n 40 minuten rijden van Montpelier, tegen de grens met de staat van New York en aan de oevers van Lake Champlain, een van de grootste zoetwatermeren van Noord Amerika. Hotel Vermont wordt gerund door een Nederlandse eigenaar en heeft natuurlijk fietsverhuur. Ook dit zou een goede stop zijn in deze route. Het heeft een levendige sfeer met leuke winkels, restaurants en kunstgalerijen. Bezoek Church Street Marketplace, een autovrije straat vol met boetieks en eetgelegenheden. Ook is de ECHO Leahy Center for Lake Champlain een populaire attractie, met educatieve tentoonstellingen over het lokale ecosysteem. En de Ben & Jerrys ijsfabriek op een kwartiertje rijden van Montpelier in Waterbury. Je kunt een rondleiding krijgen waarbij je het productieproces kunt zien en natuurlijk ook ijs kunt proeven.

Ook een leuke stop is Stowe: Stowe is een bekend skigebied en een charmant bergstadje. In de winter kun je genieten van skiën en snowboarden op de pistes van Stowe Mountain Resort. In de zomer zijn er talloze wandelpaden om de prachtige omgeving te verkennen, zoals de populaire wandeling naar de top van Mount Mansfield, de hoogste berg van Vermont. Hier ligt ook Trapp Family Lodge, ja van de echte familie von Trapp van de Sound of Music. Een van de familieleden runt nog steeds deze lodge. Of als de kinderen op zoek zijn naar vertier, ga dan eens naar Pumphouse Waterpark, een Indoor Waterpark in het Jay Peak Resort. Met glijbanen, een lazy river, een golfslagbad en een klimmuur biedt dit waterpark plezier voor het hele gezin, ongeacht het seizoen.

Dag 11 en 12: Montpellier – White Mountains, 131 kilometer – ca 2 uur

Vanuit Vermont rijden we richting het oosten naar White Mountains in New Hamsphire. Het White Mountain National Forest heeft de hoogste bergtoppen in het Noordoosten en er is hier wildlife in overvloed. Zo spot je wellicht een eland! Je kunt ervoor kiezen te verblijven in het natuurgebied of in een van de nabijgelegen steden, een goede suggestie in de stad Lincoln.

Vanuit Lincoln loopt een van de mooiste scenic routes in de VS, de Kancamagus Highway. Bovendien brengt deze route je langs ‘the fume’ een natuurlijke kloof met houten wandelpaden en watervallen. De route loopt tot aan Conway, en dat komt goed uit omdat je hier een premium outlet mall hebt, en shoppen in New Hampshire is tax-free.

Dag 13 en 14: White Mountains – Bar Harbor, 375 kilometer – ca 4,5 uur

De route zelf is al zo mooi dat je nauwelijks merkt dat je vandaag een behoorlijke afstand overbrugt. We gaan richting Bar Harbor. Een schilderachtig kustplaatsje dat de toegangspoort is tot Acadia National Park. Maine is de grootste staat in de New England regio en groter dan alle andere vijf de staten bij elkaar. De staat is ruim 2 keer zo groot als Nederland, met maar 1,4 miljoen inwoners.

Vanuit Bar Harbor kun je gemakkelijk het Acadia National Park bezoeken. Je vindt het hier bijna allemaal: fjorden, bergen, meren bossen, bloemen. Je kunt er prachtig wandelen en lekker picknicken. De Beehive Hike is simpelweg prachtig.

Dag 15: Bar Harbor – Portland/Maine, 282 kilometer – ca. 3,5 uur

Na een bezoek aan Acadia NP rijden we over Highway 1, richting het stadje Portland. Deze route loopt langs de kust van Maine (de hele kust is maar liefst 3500 mijl) en passeert sfeervolle dorpjes. Voor een spelletje “camper bingo” ga op zoek naar vuurtorens. Er zijn er maar liefst 65, in alle kleuren en maten. In Portland kunt je genieten van de wereldberoemde Maine Lobster.

Verken verder de levendige stad Portland, met zijn historische wijk Old Port, schilderachtige haven en heerlijke zeevruchten. Bezoek de Portland Head Light, een iconische vuurtoren, verken de kunstgalerijen, geniet van heerlijk eten in de restaurants en maak een wandeling langs de Waterfront Promenade.

Dag 16: Portland – Boston, 172 kilometer – ca 2 uur

Voordat je weer teruggaat naar Boston rijd je door noord Massachusetts.  Het is de moeite waard een stop te maken in Kennebunkport - een scheepsbouw- en handelsplaatsje langs de kust - en Salem – ook wel de piraten stad genoemd en waar je het witch museum kan bezoeken.

Dag 17: Boston – Amsterdam (aankomst dag 18)

Na het inleveren van de camper is het weer tijd naar de luchthaven te gaan om nog lang na te kunnen genieten van deze prachtige reis door maar liefst 6 staten, de New England regio.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper