HomeBlogsTipsVoor je vertrekt - Noord Amerika

Voor je vertrekt - Noord Amerika

Voor je vertrekt - Noord Amerika

Met bijna 15 jaar ervaring hebben wij bij Worldwide Campers over de jaren heel veel tips en praktische informatie verzameld. Daarnaast hebben onze collega's al heel wat mooie reizen mogen maken per camper. Specifiek de landen in Noord Amerika, Canada en de Verenigde Staten, hebben wij verschillende tips voor die handig zijn om te weten voordat je op reis gaat.

Overnachting

►  In Noord-Amerika is het verplicht om eerst een nacht in een hotel te verblijven voordat je op pad gaat met jouw huurcamper. Ondanks dat de meeste verhuurders dit ook verplichten, raden wij je dit ook absoluut aan. Heeft het vliegtuig onverhoopt vertraging? Geen stress, morgen haal jij jouw camper pas op. Last van een jet lag? Die ene nacht in een hotel geeft je de mogelijkheid om even te acclimatiseren en een goede nacht te hebben voordat je de weg op gaat.

De grens over

►  Think outside the box en ga vanuit Amerika met jouw huurcamper de grens over naar Canada. De voorwaarde is wel dat je de camper altijd weer inlevert op een Amerikaanse locatie. Dit mag dezelfde plek zijn als waar je de camper hebt opgehaald, of een andere plek waar jouw gekozen verhuurder zit. De zogenoemde one-way.
Let op: De grotere grensovergangen zijn 24 uur per dag geopend, maar de kleinere grensovergangen, die vaak mooiere routes kennen, hebben wel sluitingstijden. Goed om hier rekening mee te houden tijdens jouw route planning. Onze customer service staat voor je klaar om je verder te helpen.

Kamperen

►  In Noord Amerika heb je de keuze uit meer dan 15.000 campgrounds. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, dus we helpen je graag een handje. Via de website van KOA vind je gemakkelijk een campground die op jouw route ligt. Wil je overnachten in een van de vele nationale (state) parken, maak dan jouw reservering via recreation.gov of reserveamerica.com. Omdat deze campgrounds populair zijn, is het verstandig deze voor je vertrek al te reserveren (dit kan vaak al tot 6 maanden van te voren).

Extra's

►  Een navigatiesysteem is een prettige toevoeging tijdens een rondreis. Tegenwoordig komen we een heel eind met alle navigatie apps on onze smatphones, maar wat nou als je een keer geen bereik hebt, of je mobiel is leeg? Een navigatiesysteem kan in veel van de gevallen bijgeboekt worden als extra, maar het is vaak goekkoper om er zelf eentje te kopen. In de Verenigde Staten vindt je op bijna elke hoek van de straat wel een Target of Wallmart, waar je voor nog geen $20 een prima navigatiesysteem hebt waar je op kunt vertrouwen, waar de reis ook naar toe gaat. 

Bovenstaande tip is overigens ook van toepassing op bijvoorbeeld een huurfiets. Deze kunnen al snel $60/$70 kosten, terwijl je voor minder dan dit een fiets kunt kopen in de winkel. Met een beetje geluk kun je hem nog doorverkopen aan iemand op een van de laatste campings waar je verblijft.

Meer lezen...

Naast Noord Amerika hebben wij nog een hele hoop andere tips voor camper huur wereldwijd. Ook kan je op onze website een hoop reisverhalen vinden ter inspiratie voor jouw volgende reis. En ben je er helemaal uit, vraag dan vrijblijvend een gratis camperofferte aan en onze collegas bekijken de beschikbaarheid voor je.

Camperofferte aanvragen

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper