HomeBlogsInspiratieDe 'Wild Atlantic Way'

De 'Wild Atlantic Way'

De 'Wild Atlantic Way'

Onze collega Stigne van Customer Service heeft een speciale band met het land Ierland. In haar studenten tijd heeft ze 3 jaar lang in het plaatsje Galway gewoond. en nu, jaren verder is ze zelfs getrouwd met een Ier. Ze gaat nog al te graag terug naar dit land voor een vakantie. Na het maken van vele rondtripjes met vrienden/familie kent ze Ierland inmiddels op haar duimpje. In deze blog deelt ze graag een van haar favouriete routes, welke ze al verschillende keren met een huur auto of camper heeft afgelegd.

Memorabele momenten aan de Ierse kust

De westkust van Ierland is wat mij betreft een van de mooiste gebieden die ik ken. Van prachtige vissersdorpjes en glooiende heuvels met kudde schapen naar de scherpe rotsen aan de ruige kustlijn. De 'Wild Atlantic Way' is een prachtige route die van het noordelijkste puntje in de county Donegal, tot het zuidelijkste puntje in de county Cork loopt. Deze route is perfect om met jouw huurcamper af te leggen. Wel moet je van een beetje avontuur houden, aangezien je over smalle wegen en langs de hoogste kliffen rijdt.

De highlights van de Wild Atlantic Way

De route is onwijs divers en er zijn dan ook een paar plekken die je echt niet mag missen op deze route:

  • Malin head: Dit is het noordelijkste punt van Ierland en zeker de moeite waard om te bezoeken. Pas wel op dat je niet weggwaaid….
  • Nancy’s restaurant: Dit is in Ardara – Bij deze Gastropub - een pubrestaurant die gastronomische comfortfood serveert - kun je heerlijk eten. De pub is gelegen in het plaatsje Ardara.
  • Slieve league: Dit is een groep prachtige ruige kliffen, gelegen in County Donegal. De plek is erg indrukwekken, maar niet voor mensen met hoogtevrees…
  • Maghera caves: Dit waarschijnlijk een van de meest unieke plekken in Donegal. Na een prachtige wandeling door de hoge duinen en over het witte strand kom je aan bij een aantal magische grotten. Let wel op, de grotten zijn alleen van dichtbij te bekijken wanneer het eb is.
  • Roundstone house hotel: Dit visrestaurant ligt op de route langs Clifden en Roundstone onderweg naar Galway. Ik heb hier de lekkerste oesters óóit geproefd!
  • Cliffs of Moher: Iets verderop in het graafschap Clare vind je de KLiffen van Moher. Wist je dat dit de hoogste kliffen formatie is in heel europa? Ze hebben een hoogte van maarliefst 155 meter.
  • Ring of Kerry: Kerry is het meest zuidelijk gelegen county van Ierland en een mooie regio om jouw route mee af te sluiten. De Ring of Kerry neemt je mee langs Caherciveen, Waterville, Kenmare en Killarny. Vooral Killarny is een must visit. Deze stad zit vol historie, cultuur en gastvrije inwoners.

Camperhuur in Ierland

In Ierland kun je met Worldwide Campers een camper huren vanuit Dublin, wat een goede vlieg connectie heeft met Nederland. De Wild Atlantic Way is heel goed te rijden vanuit Dublin. Rijd eerste een stukje naar het noorden richting Donegal om vervolgens langs de kust richting het zuiden te rijden. Heb je iets korter de tijd kun je ook vanuit Dublin in westelijke richting rijden en vanaf Galway (de favoriete stad van Stigne), via de Ring of Kerry, riching Cork te rijden. Nadat je de westkust hebt gezien rijd je rechtsom terug naar Dublin waar je de camper weer kunt terugbrengen.

Ierland is erg populair deze zomer en dat zien we aan de beperkte beschikbaarheid in de zomermaanden. Vanaf begin September is er weer volop beschikbaarheid voor deze route. Welke periode je ook hoopt te gaan, vraag via onze website een vrijblijvende offerte op voor Ierland en Stigne kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper