HomeBlogsInspiratieHet Venetië van ...

Het Venetië van ...

Het Venetië van ...

De Italiaanse stad Venetië worstelt al een tijdje met massatoerisme. De stad gaat daarom vanaf januari 2023 gebruik maken van een reserveringssysteem, om de drukte wat meer te reguleren. Daarnaast zullen dagjesmensen gevraagd worden om een kleine bijdrage van €3 tot €10, afhankelijk van de drukte. Mensen die overnachten zijn vrijgesteld, omdat zij al toeristenbelasting betalen. De hoop is dat met deze maatregelen de charme van de stad bewaard kan blijven en het voor inwoners en bezoekers een positieve ervaring blijft.

Venetië bezoeken kan uiteraard nog steeds tijdens jouw camperrondreis door Italië, maar wist je dat er in Europa nog andere steden zijn die iets weg hebben van Venetië? Lees hieronder verder welke steden in deze Europese landen wij bedoelen.

… Portugal

Gelegen aan de schilderachtige Costa Nova vind het je het pittoreske stadje Aveiro. De Moliceiro, die voorheen gebruikt werden als vissersboten, dienen nu als rondvaartboten. Het straatbeeld van de gekleurde huisje met deze bootjes komt direct overheen met de Gondolas die we kennen uit Venetië.

Deze regio van Portugal vertoont een waar schouwspel aan geschiedenis, cultuur en gastronomie en is zeker iets om te overwegen voor een rondreis. Een camper kun je huren in Porto, Lissabon of Faro.

Vraag een camperofferte aan

… Frankrijk

Het Venetië van Frankrijk is gelegen aan de Côte d’Azur. Is Marseille of Nice het startpunt van jouw auto rondreis rond Frankrijk, dan mag een bezoekje aan Port Grimaud niet ontbreken. De auto kun je parkeren bij de hoofdingang, de stad is namelijk geheel autovrij.

Er zijn veel gezellige bars een restaurants met hun terrasjes vlak aan de kade, zodat je alle mooie jachten en zeilboten kunt aanschouwen. Of huur zelf een bootje om door de ‘straatjes’ van Port Grimaud te varen. Met zonsondergang is ‘het Venetië van Frankrijk’ helemaal betoverend. Nog een tip: maak een bezoekje aan de kerk van Port Grimaud. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en met goed weer kunt je zelfs de kerktoren van Saint-Tropez in te verte spotten.

 … België

Naast het Venetië van België heeft Brugge de officiële bijnaam ‘het Venetië van het Noorden’. Door de vele grachten en bruggen hebben ze een plekje verdient op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Brugge heet niet voor niets BRUGge, want de stad telt er maar liefst 70!

Naast een rondvaart over de grachten, kun je heerlijk ronddwalen over de Grote Markt en in de winkelstraatjes. Geniet van een Belgische bonbon of beklim de Halletoren voor een prachtig uitzicht over de stad - na 366 treden zijn de calorieën er ook meteen weer af. Sluit de dag af met een Belgisch biertje op een terras.

… Zweden

Stockholm, de hoofdstad van Zweden is gebouwd op 14 eilanden die door bijna 60 bruggen met elkaar in verbinding staan.  Zo kun je makkelijk van het ene naar het andere eiland hoppen door te lopen, via het openbaar vervoer of met jouw eigen huurauto. Elk eiland heeft zo zijn eigen jachthavens, bezienswaardigheden en leuke terrasjes.

Een paar dingen die gedaan moet hebben in Stockholm voordat je vertrek: een bezoekje aan de oude stad Gamla Stan, de longen uit je lijf zingen in het ABBA museum, cultuursnuiven in het openluchtmuseum en de traditionele Köttbullar proeven - vergeet de balletjes van IKEA, this is the real deal. En kijk altijd om je heen, want elanden kunnen overal opduiken.

… Nederland

Nederland kent een paar steden die je ‘het Venetië van Nederland zou kunnen noemen. Het eerste waar je wellicht aan denkt is het dorpje Giethoorn, in Overijssel. De mooie landhuizen die omringt zijn door de kronkelende slootjes zijn een prachtig gezicht. Of wat dacht je van het oude stadscentrum van Utrecht dat helemaal tot leven komt in de zomer als de terrasjes aan het water zich vullen en de bootjes door de grachten varen. Last but not least, de wereldbekende grachtengordel van Amsterdam.

Wil je er een keer op rondreis maken in eigen land of een dagje op pad, ook in Nederland kunt je een auto huren bij Alamo.nl. Haal de auto op in Amsterdam, Eindhoven of Maastricht. Zit jouw gewenste locatie er niet tussen, kijk dan eens naar het uitgebreide aanbod van onze partner RNTaCar.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper