HomeBlogsInspiratieVoorbeeldroute: 16 dagen in Noord-Spanje

Voorbeeldroute: 16 dagen in Noord-Spanje

Voorbeeldroute: 16 dagen in Noord-Spanje

Spanje is de favoriete vakantiebestemming van vele Nederlanders, vanwege het klimaat, de kampeermogelijkheden, het culturele aanbod en de vele stranden. Met name de regio Catalonië en de Pyreneeën zijn populair. Barcelona, de hoofdstad van de regio Catalonië, fungeert als de ideale uitvalsbasis voor een camperrondreis in het noorden van Spanje. Voordat je op reis gaat naar het zonnige zuiden, bekijk nog even onze blog: Voor je vertrekt - Spanje met alle belangrijke informatie.

Verhuurders in Barcelona

In Spanje hebben wij totaal zes verschillende camperverhuurders, die verspreid zijn over de negen verhuurlocaties. In Barcelona kun je een camper huren bij McRent, Indie Campers, Euromotorhome en OrsonRent. Deze verhuurders bieden zowel camperbusjes als luxe campers aan. Zo is er altijd een camper die aansluit bij jouw reisgezelschap, wensen en budget.

Op avontuur in Noord Spanje (16 dagen)

Tijdens deze 16-daagse camperreis ontdek je het veelzijdige noorden van Spanje per huurcamper. Rij door de prachtige natuur en langs de mooie kust, geniet van lokale gerechten en geniet van de Spaanse zon. Met een totale afstand van bijna 1800 kilometer, ontdek een je een groot deel van wegen in Noord Spanje.

Dag 1: Barcelona – Montserrat, 55 km – ca. 1 uur
Vanaf de luchthaven zijn de diverse verhuurlocaties van de verhuurder gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer of een taxi. Wist je dat verhuurder OrsonRent gratis transfers van de luchthaven en het centrale treinstation aanbiedt wanneer je een camper van hen huurt? Bij het ophalen van de camper krijg je alle belangrijke informatie te horen over het gebruik van een camper, tijd om op pad te gaan. De eerste nacht verblijf je in de buurt van Barcelona, in Montserrat.

TIP: Heb je wat extra tijd over, blijf nog even een dag of twee vertoeven in Barcelona, voordat je de camper ophaalt. Ga cultuur snuiven, laat je verbazen door de prachtige architectuur, breng een bezoekje aan het strand en geniet van de lokale gerechten in de vele restaurants en cafés. Als je bent uitgekeken, dan haal je jouw camper op kan je beginnen aan jouw 16-daagse avontuur.

Dag 2: Montserrat – Espot, 220 km – ca. 3 uur
Op naar Espot en het nationaal natuurpark Aigues Tortes. Hier kan je per taxi (4×4) naar het hoger gelegen Sant Maurici (stuw)meer gebracht worden om een heerlijke wandeling te maken tussen toppen van 3000+ meters.

Dag 3: Espot – Ainsa, 175 km – ca. 3 uur
Rijdend door een prachtig groen heuvellandschap, langs het stuwmeer van Mediano, bereik je Ainsa, et op de achtergrond de besneeuwde toppen van Monte Perdido. Ainisa is een rustig middeleeuwse dorpje, hier geniet je echt van de rust.

Dag 4: Ainsa – Huesca, 100 km - ca. 1 uur
Je blijft vandaag in Huesca en bezoeken het middeleeuwse dorp Alquéza, het Castillo de Loarre en de kloosters van San Juan de la Peña. Allen zijn praktisch nog in originele staat en doen vaak dienst als achtergrond voor films.

Dag 5/6: Huesca – Pamplona, 165 km – ca. 2 uur 
In de ochtend bezoek je Pamplona in Navarra. Na een bezoek aan de stad zoek je de rust op en maak je een wandeling in een feeërieke omgeving langs de turquoise watervallen van de Uredera in Urbassa.

Dag 7/8: Pamplona – San Sebastian, 85 km – ca. 1 uur
Je bereikt de Baskische kust en bezoekt de populaire badplaatsen Hondarribia en San Sebastian. Shoppen, flaneren en genieten van de beste pintxos (tapas), en visgerechten die Spanje te bieden heeft. Een verfrissende duik in de woeste golven van het beroemde strand van La Concha zijn uiteraard aan te bevelen.

Dag 9/10/11: San Sebastian – Santillana del Mar, 221 km – ca. 2,5 uur
Voor de liefhebbers van moderne kunst is een bezoek aan het Guggenheim een must, waarna je de kust vervolgt naar Santillana del Mar. Een historisch vissersdorp aan de Cantabrische kust. De volgende dag bezoek je de grotten van Altamira waar je de beroemde rotstekeningen kunt aanschouwen. Vervolgens rijd je door naar de Picos de Europa. Op 20 km van de kust bevindt zich dit uniek kalksteenmassief met pieken van meer dan 2600 meter in een prachtig groen landschap. 

Dag 12: Santillana del Mar – Burgos, 166km – ca. 2 uur
Je verlaat de bergen op weg Burgos door het knoestige Castilië. Landarbeid, wijn, pelgrims en uiteraard een van de mooiste Kathedralen die Spanje rijk is.

Dag 13: Burgos – La Guardia, 118 km – ca. 1 uur
De Rioja: Vandaag bezoek je La Guardia. Een unieke stad tussen de wijnranken waar de kazematten dienst doen als wijnopslag en waar het proces van wijn maken, proeven en conserveren haarfijn uitgelegd wordt.

Dag 14: La Guardia – Zaragoza, 194 km – ca. 2 uur
Je zet koers naar Zaragoza maar bezoekt onderweg uiteraard de Bardenas Reales, een verrassend woestijngebied middenin Noord Spanje. In Zaragoza aangekomen, bezoek je El Pilar en La Seo. De overtreffende trap van religieuze bouwwerken. Een wandeling door de stad, een wijntje en een tapa helpen de overweldigende indrukken te verwerken.

Dag 15: Zaragoza – Sitges, 276 km – ca. 2,5 uur
Je verlaat Zaragoza en zet koers naar Sitges, een mondaine Catalaanse badplaats. Hier rust je nog even uit en genieten van de aangename temperaturen en de relaxte sfeer van dit dorpje. Het avontuur zit er al weer op. 

Dag 16: Sitges – Barcelona, 25 km – ca. 20 minuten
Vandaag lever je de camper weer in op de verhuurlocatie in Barcelona. Bij sommige verhuurders is het ook mogelijk om de camper op te halen in Barcelona en terug te brengen op een andere plek, deze route fungeert slechts als een voorbeeldroute en is aan te passen naar jouw eigen wensen.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper