HomeBlogsTipsVoor je vertrekt - Spanje

Voor je vertrekt - Spanje

Voor je vertrekt - Spanje

Met bijna 15 jaar ervaring hebben wij bij Worldwide Campers over de jaren heel veel tips en praktische informatie verzameld. Daarnaast hebben onze collega's al heel wat mooie reizen mogen maken per camper. Dit geldt ook voor het populaire vakantieland Spanje. In deze blog staan diverse handige tips die handig zijn om te weten voordat je op reis gaat.

Spanje, hoe kom je er?

Met jouw eigen auto richting Spanje rijden is zeker mogelijk maar nog best een flinke rit! Met het vliegtuig ben je er zo, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Tegenwoordig kan je ook vrij makkelijk met de trein richting het zonnige zuiden. Niet alleen is treinreizen beter voor het klimaat, het is ook nog eens avontuurlijk, comfortabel én sneller dan met de auto.

Je kunt al in 12 uur van Amsterdam naar Barcelona reizen per trein. Dit is een directe reis, waar je in België en Frankrijk gemakkelijk overstapt op jouw aansluitende trein. Onderweg geniet je van de prachtige landschappen. Heb je iets meer tijd, dan kun je ook kiezen voor een reis met tussenstops, zodat je wat tijd kunt spenderen in de diverse steden waar je onderweg langskomt.

Wat is de beste reisperiode?

Een feitje over de Spanjaarden zelf: het meerendeel gaat in de vakantiemaanden, specifiek augustus, zelf op vakantie. In deze maand zijn dan ook veel winkel, restaurants en activiteiten gesloten of beperkt open. Bovendien is dit de warmste maand van het jaar. Het is daarom af te raden om in augustus op vakantie te gaan in Spanje.

Daarentegen zijn het voorjaar, begin van de zomer en het najaar de ideale periode om af te reizen naar Spanje, de temperatuur is goed te houden en er is vollop te beleven.

Onze verhuurlocaties in Spanje

Verspreid over Spanje heeft Worldwide Campers 9 verhuurlocaties, waar je uit diverse verhuurder kunt kiezen. Onze verhuurlocaties zitten in: Madrid , Barcelona , Valencia , Alicante , Girona , La Coruña , Málaga , San Sebastian & SevillaMcRent verhuurd vanaf alle negen locaties en je kunt bij deze verhuurder kiezen uit compacte camperbusjes, of juist een wat grotere formaat camper. Wil je jouw reis starten in Madrid of Malaga, dan kun je ook overwegen een camper te huren van verhuurder IberoCamper. Extra vertrouwd op reis gaan? Huur een camper van OrsonRent, een klein familiebedrijf met een Nederlandse eigenaar.

Welke regio

Barcelona, de hoofdstad van de regio Catalonië is een populaire start locatie voor een camperreis langs de Costa Brava of een roadtrip door Noord-Spanje. Lees in deze blog over het Noorden van Spanje en bekijk de 16-daagse voorbeeld route. Ook de regio Andalusie in het zuiden, met grote steden Sevilla en Málaga, blijft een populaire bestemming. Ook de regio's in het binnenland bieden diverse landschappen voor een mooie rondreis per huurcamper. 

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper