HomeBlogsInspiratieVoorbeeldroute: 12 dagen rondreis Minneapolis

Voorbeeldroute: 12 dagen rondreis Minneapolis

Voorbeeldroute: 12 dagen rondreis Minneapolis

Een camper is bij uitstek het vervoermiddel om het minder bekende Amerika te ontdekken. Je rijdt door eindeloze bossen en velden, bezoekt echte Amerikaanse stadjes en komt gemakkelijk in contact met de locals.

Voor deze unieke camperreis vlieg je naar Minneapolis in de staat Minnesota. Deze voorbeeldreis is 12 dagen maar natuurlijk kun je deze gemakkelijk uitbreiden als je meer tijd hebt! Zo kan je bijvoorbeeld Theodore Roosevelt National Park in North Dakota en de Black Hills in South Dakota bezoeken. 

Dag 1 en 2: Minneapolis 

In de VS moet je altijd minimaal één overnachting gehad hebben voordat je de camper gaat ophalen. Dit geeft je de kans om de diverse attracties van Minneapolis te bekijken. In Minneapolis en het aangrenzende St. Paul is genoeg te zien en te doen. Wat ons betreft zijn twee overnachtingen zeker de moeite waard. Zo heb je ook de tijd om uitgebreid te winkelen in de Mall of America, het grootste winkelcentrum van de VS.

Dag 3: Minneapolis - Duluth, 247 km – ca. 2,5 uur

Deze dag haal je de camper op bij Cruise America. Na het invullen van het papierwerk en inspectie van de camper ga je op pad. Als je naar het noorden rijdt, mark je al snel waarom Minnessota het land van de 10.000 meren is. Bossen en meren wisselen elkaar af. Bij Duluth, aan de oever van Laker Superior, zoek je een kampeerplaats voor de nacht.

Dag 4: Duluth - Bemidji, 244 km - ca. 3 uur

Door de verlaten en uitgestrekte natuur rijd je naar het kleine plaatsje Bemidji, uiteraard ook aan het water. De middag gebruik je om een boswandeling te maken en het dorpje te verkennen. Vergeet niet het visitor center te bezoeken en het verhaal van Paul Bunyan te onderzoeken over het ontstaan van de meren in Minnesota.

Dag 5: Bemij - Itasca State Park, 35 km - ca. 45 min

Een van de langste rivieren van de wereld, de Mississippi ontstaat diep in de bossen van Minnesota. In Itasca State Park bezoek je de “Mississippi Headwaters”.

Dag 6: Itasca State Park - Fargo, 160 km - ca. 2 uur

Vanuit Itasca State park vervolg je de reis naar het Westen en kom je in de staat North Dakota. Het eerste stadje dat je tegenkomt is Fargo. Downtown Fargo is helemaal gerenoveerd, maar de sfeer van een “echt” Amerikaans stadje is behouden gebleven. Het is een bruisend stadje met hippe koffietentjes, restaurantjes en micro-brouwerijen. Aanrader: Drekker Brewing Company. Een vergeet ook niet het Visitor Center te bezoeken, waar de wood chipper uit de gelijknamige film "Fargo" staat.

Dag 7: Fargo - Jamestown, 154 km - ca. 1,5 uur

Verder naar het Westen staat een bezoek aan Jamestown op het programma. Moeilijk te missen, want hier staat de grootste bizon van de USA. Als je een extra nacht wilt blijven is een van de State Parks ten zuiden van Valley City een aanrader.

Dag 8: Jamestown - Bismarck, 165 km - ca. 1,5 uur

In Bismarck, de hoofdstad van North Dakota, en in de omgeving, mag een bezoek aan het North Dakota Hertiage Museum niet ontbreken.

Dag 9: Bismarck - Mobridge, 180 km - ca. 2 uur 

Terug de natuur in, langs de Missouri river trek je naar het zuiden richting South Dakota. Deze rivier geeft je soms het gevoel dat je lang meren rijdt. Kamperen, wandelen kanovaren, heerlijk om een dag lekker buiten ze zijn. Overnachtings plaatsen en campgrounds zijn er in de omgeving Mobridge in overvloed.

Dag 10: Mobridge - Mitchell, 390 km - ca. 4 uur

Niet te missen bij het stadje Chamberlain is het beeld Dignity, een ode aan de geschiedenis en cultuur van de Native Americans. Ook is een bezoek aan het Aktá Lakota Museum & Cultural Center een aanrader. Verder naar het oosten kom je bij Mitchell en mag en bezoek aan het Corn Palace nier ontbreken.

Dag 11: Mitchell - Sioux Falls, 117 km - ca. 1 uur

Sioux Falls is al net zo’n leuk stadje als Fargo. Het centrum heeft talloze leuke winkeltjes en restaurants, waaronder een echte diner. Net naast het centrum bevindt zich Falls Park, met de watervallen in de Big Sioux River. De Arch of Dreams overspant de rivier en is vooral ook ’s avonds prachtig. Vergeet ook niet de rest van de Sculpture Walk te lopen, een leuke (gratis!) activiteit om de benen te strekken.

Dag 12: Sioux Falls - Minneapolis 383 km - ca. 3 uur

Op de weg terug naar Minneapolis, nog één nacht genieten van de bossen en meren in Minnesota in één van de talloze State Parks.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper