HomeBlogsInspiratieVoorbeeldroute: 14 dagen rondreis in de Travel...

Voorbeeldroute: 14 dagen rondreis in de Travel South-regio

Voorbeeldroute: 14 dagen rondreis in de Travel South-regio

Droom je van een onvergetelijke roadtrip per camper door het zuidelijke deel van de Verenigde Staten? Haal dan  je camper op in Nashville, Tennessee en rijd via de Great Smoky Mountains, het swingende Alabama en de bruisende stad Atlanta naar South Carolina, waar je de camper in Charlotte weer inlevert. Bereid je voor op prachtige landschappen, een rijke geschiedenis, sfeervolle steden en heerlijk eten tijdens deze reis door de Travel South-regio!

Dag 1-2: Nashville, Tennessee

Je camperreis begint in de fantastische stad Nashville, ook wel bekend als 'Music City'.  Van pop, rock, bluegrass, jazz, klassieke muziek, blues en soul, je vindt het in Nashville. 365 Dagen per jaar kan je hier genieten van live muziek, van grote artiesten op grote podia tot lokale acts in een rokerige jazzbar. Tijdens je verblijf in Nasvhille raden we je in ieder geval aan de Grand Ole Opry, het Johnny Cash Museum, de Country Music Hall of Fame & Museum en de Jack Daniel's distilleerderij te bezoeken. 

Dag 3/4: Nashville - Great Smoky Mountains N.P., 313 km - ca. 3,5 uur

Op dag drie haal je de camper op en begint je rondreis door de zuidelijke staten. Je rijdt eerst naar de Great Smoky Mountains. Dit nationale park, van oudsher het thuis van de Cherokee,  ligt in het oosten van Tennessee, op de grens met North Carolina. De prachtige bosrijke bergen danken hun naam aan de nevel die vaak rond de bergtoppen hangt.  Verblijf minimaal twee nachten in dit gebied, want in de 'Smokies' vind je meer dan 1.300 km aan wandelpaden waarbij je langs indrukwekkende watervallen en uitzichtpunten komt. Outdoor lovers zijn hier sowieso in hun element, want naast wandelen, kan je hier raften, fietsen en ziplinen. 

Dag 5/6: Great Smoky Mountains N.P. - Birmingham, Alabama, 405 km - ca. 4 uur

Na je tijd in de bergen, vervolg je je camperreis naar Birmingham. Birmingham is Alabama’s grootste stad en ligt midden in het centrum van de burgerrechtenbeweging. In het Civil Rights Instituut leer je op indrukwekkende wijze meer over de geschiedenis. Het museum staat in het hart van het Birmingham Civil Rights District, ooit door Obama benoemd tot National Monument. Hier staan ook de 16th Baptist Church, waar je op zondagochtend een dienst kan bijwonen en het Kelly Ingram Park. Auto en motorliefhebbers opgelet, want in Birmingham staat het Barber Vintage Motorsports Museum, hier is  de grootste privécollectie auto’s en motoren.

Dag 7: Birmingham - Montgomery, 156 km - ca. 1,5 uur

Je reis per camper gaat verder naar Montgomery, de hoofdstad van Alabama. De stad ligt aan de Alabama River en er heerst een gezellige sfeer. In de stad vind je tal van historische plekken rondom de Civil War en Civil Rights. Bezoek hier in ieder geval het Rosa Parks Museum.  Heb je de tijd? Bezoek dan ook het plaatsje Selma, vlakbij Montgomery. Dit is bekend geworden door de Selma to Montgommery Civil Rights Mars, drie protestmarsen in 1965. Wil je voor je bezoek alvast in de stemming komen? Kijk dan naar de bijzondere film Selma.

Dag 8/9: Montgomery - Atlanta, Georgia, 272 km, ca. 3 uur

Je verlaat de staat Alabama en rijdt richting het oosten naar de stad Atlanta in Georgia. Deze stad staat bekend  om de moderne skyline in combinatie met historische bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het Martin Luther King Jr. National Historic Site. Ook voor gezinnen is er genoeg te doen in Atlanta. Het bekende Georgia Aquarium is een van 's werelds grootste aquaria, boek hier een 'behind-the-seas' rondleiding en kijk je ogen uit. Combineer je bezoek aan het aquarium met The World of Coca Cola. Hier leer je hoe Coca Cola zo'n succesvol merk is geworden, kan je oude reclames bekijken en verschillende soorten cola proeven.  Ook het Centennial Park downtown is een fijne plek, net als het uitgestrekte Piedmont Park, een heerlijk bomenrijk park, the place to be in het weekend. Langs de Belt Line, die alle wijken op den duur met elkaar zal verbinden, zie je bars, restaurants, shops, kunst en zelfs sportveldjes.

Dag 10: Atlanta - Charleston, South Carolina, 491 km, ca. 5 uur

Vandaag staat er een lange rit op de planning. In ongeveer vijf uur rijdt je met je camper door Georgia richting Charleston, een kustplaats in South Carolina. Eventueel kan je nog iets omrijden via het prachtige Hilton Head Island, in het zuiden van South Carolina. Het charmante Charleston kent een bewogen geschiedenis, dus sla vooral het Historic District niet over. Ook een wandeling door de Franse wijk mag niet ontbreken, net als een tour met paard en wagen. Kunstliefhebbers zijn hier ook absoluut in hun element, want je vindt hier, naast alle prachtige historische gebouwen, diverse musea en kunstgalerijen. Geniet van een cocktail op een van de rooftopbars met prachtig uitzicht op de unieke architectuur. En waar je ook gaat eten, het zal hoe dan ook een waar genot voor je smaakpapillen zijn!

Dag 11: Charleston en omgeving

Charleston is een ideale uitvalbasis voor een bezoek aan een van de prachtige plantages, zoals Magnolia Plantation, Boone Hall Plantation en Middleton Place. Laatstgenoemde behoort zelfs tot een van de oudste historische Amerikaanse aangelegde tuinen.

Dag 12/13: Charleston - Myrtle Beach, South Carolina, 158 km, ca. 2 uur

De kusstrook, ook wel bekend als Grand Strand, verbindt de verschillende plaatsen met elkaar. Bij Little River kom je voor rust, terwijl je bij Myrtle Beach langgerekte stranden, veel vertier, (watersport)activiteiten en geweldige golfbanen vindt. Daardoor is vooral Myrtle Beach uitermate geschikt voor families, maar ook stellen, singles en vrienden zijn hier van harte welkom. Na een dag aan een van de heerlijke stranden kan je hier uitstekend dineren. Foodies zijn hier echt op het juiste adres, want Myrtle Beach heeft niet voor niets de bijnaam ‘Seafood Capital’ gekregen. Houd je niet van verse zeevruchten, dan zijn er genoeg alternatieven, want je vindt hier tal van eetgelegenheden. Naast strand en vertier zijn er ook genoeg natuurgebieden in de omgeving te vinden. Zo vind je bij Huntington Beach State Park een prachtig strand, zout- en zoetwaterlagune en een moerasgebied. Ook het Myrtle Beach State Park is een natuurrijk gebied. Naast hiken (onze tip, volg de Sculptured Oak Nature Trail) en fietsen, kan je hier ook paardrijden en vissen in zowel zoet als zout water.

Dag 14: Myrtle Beach - Charlotte, North Carolina, 306 km, ca. 3,5 uur rijden

Na een onvergetelijke camperreis vol prachtige natuur, historische ontdekkingen en bruisende steden, bereik je je eindpunt: Charlotte, North Carolina. De stad kent een bruisend nachtleven en vele bierbrouwerijen, maar staat ook bekend om de verschillende sporten, zo is het nationale football team de Carolina Panthers zeer populair. Als je de mogelijkheid hebt woon een wedstrijd bij en proef van de sportsfeer. Autoliefhebbers gaan naar de NASCAR Hall of Fame of de Charlotte Motor Speedway. Fan van de bekende filmreeks The Hunger Games? Als je vanaf Charlotte richting Asheville rijdt, kom je langs de locaties die voorkomen in de films. Neem een kijkje bij district 12, de bakkerij van de familie Mellark of het huis van de Everdeens. 

Wil je liever een andere rondreis per camper maken door de zuidelijke staten?

Houd er rekening mee dat dit slechts een voorbeeldroute is en dat je de reis kunt aanpassen aan jouw interesses. Je kunt bijvoorbeeld ook je camper weer inleveren in Nashvilla, als je bijvoorbeeld meer tijd wil doorbrengen in Tennessee en North Carolina (met eventueel een uitstap naar de Blue Grass State Kentucky). Of rijd vanuit Nashville met de camper door Alabama richting Louisiana. De mogelijkheden door de zuidelijke regio zijn oneindig. Neem dan ook gerust contact op met onze Customer Service afdeling als je vragen hebt over deze route of een gratis vrijblijvende offerte wilt opvragen. 

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper