HomeBlogsInspiratieOp reis in Scandinavië

Op reis in Scandinavië

Op reis in Scandinavië

De adembenemende natuur is vaak dé reden voor een camperreis naar Scandinavië. Uitgestrekte bossen, meren en fjorden en heerlijk veel rust en ruimte. Ook een bezoek aan wereldsteden als Stockholm en Oslo is prima te combineren met een rondreis per camper. Tel daar bij op de lange dagen zonlicht en mooie natuurcampings en het is niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor het noorden in plaats van het zuiden van Europa. Wist je trouwens dat Lapland meer zonuren kent dan veel Zuid-Europese bestemmingen?

Dag 1: Oslo – Hunderfossen, Fåberg/Lillehammer – 186 km – 2u15min

Je haalt je camper op in Oslo bij onze gerenommeerde leverancier Touring Cars. Je bezoekt Oslo’s bezienswaardigheden en rijdt richting Lillehammer.

Dag 2: Hunderfossen

Vandaag bezoek je attractiepark Hunderfossen, bekend van vele Noorse sprookjes.

Dag 3: Hunderfossen – Smelthytta / Røros – 244 km – 3u20min

Dit stadje staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is feitelijk een groot openlucht museum. Bezoek de 350 jaar oude mijn en de kerk, die tot de tien belangrijkste kerken in Noorwegen behoort.

Dag 4: Røros – Sonfjället National Park, Zweden – 164 km – 3uur

Sonfjället National Park in Zweden is een van de eerste nationale parken van Europa en staat bekend om haar prachtige natuur. Met een beetje geluk spot je hier beren, elanden, wolven of een lynx.

Dag 5 & 6: Sonfjället – Delsbo / Hudiksvall – 216 km – 3u30min

Bij Dellenbanan kan je over oude rails een geweldige tocht afleggen per rail fiets. In Delsbo bezoek je het Söderhamn Fighter Jet Museum.

Dag 7: Delsbo – Uppsala – 180 km – 1u50min

Universiteitsstad Uppsala barst van de kunst en cultuur. Geniet van een dagje rondslenteren! Je kunt in de omgeving ook het openluchtmuseum van Sigtuna bezoeken, dat terugleidt naar de tijd van de Vikingen.

Dag 8 & 9: Uppsala – Stockholm – 72 km – 1uur

Ontdek Stockholm en haar vele eilanden. De oude stad ‘Gamla Stan’ en de heerlijke stadsparken.

Dag 10: Stockholm – Lindköping – 200 km – 2uur

De stad Lindköping ademt geschiedenis en is een leuk dagtripje.

Dag 11: Lindköping – Varberg fort – 300 km – 3u20min

Fort Varberg werd tot de jaren ’30 gebruikt als gevangenis, maar bestaat al veel langer en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Scandinavië.

Dag 12: Varberg – Marstrand – 120 km – 1u30min

Marstrand is een klein eilandje waar veel zeilwedstrijden worden gehouden. Je kunt hier ook het Carlsten fort uit de 17e eeuw bezoeken.

Dag 13: Marstrand – Trollhättan – 86 km – 1uur

Bezoek de watervallen van Trollhättan en de dagelijkse markt. Op maandag en donderdag wordt een eland safari georganiseerd in de omgeving.

Dag 14: Trollhättan – Kløfta / Oslo – 256 km – 2u 40min

Vandaag lever je de huurcamper weer in!

Totale afstand: 2200 kilometer. Deze reis is gemakkelijk uit te breiden of aan te passen naar je eigen wensen.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper