HomeBlogsTipsRondreizen met een camper & auto

Rondreizen met een camper & auto

Rondreizen met een camper & auto

Ben je al plannen aan het maken voor jouw volgende camperrondreis? Het uitstippelen van de route is leuk, maar soms ook wel lastig wanneer je keuzes moet maken. Een camper en een auto hebben beide zo hun eigen voordelen. Met jouw eigen huurcamper heb je alle vrijheid en het gemak dat je altijd je eigen slaap- en kookplek bij de hand hebt. Met een huurauto kan je makkelijker off-road en ben je flexibel in de grote steden. Ga geen compromis sluiten, maar kies voor beide en haal het maximale uit jouw rondreis.

Best of both worlds

Het kan handig zijn om voorafgaand aan de camperrondreis een auto te boeken. Is jouw hotel niet in de buurt van het vliegveld en wil je geen dure taxi betalen of afhankelijk zijn van het openbaar vervoer? Met een huurauto bespaar je reistijd, kosten en gesjouw met bagage. In het verleden hebben klanten dit gedaan om op deze manier gemakkelijk naar de locatie van de camperverhuurder te rijden en de camper op te halen. Houd er namelijk rekenig mee dat de verhuurlocaties over het algemeen verder van de luchthaven afliggen dan autoverhuurders. Sommige verhuurders bieden daarom een shuttel serivce aan. Met een huurauto ben je niet afhankelijk van de verhuuder en heb je meer vrijheid. Hetzelfde geldt voor het inleveren van de camper.

Nadat je een prachtige route hebt gereden met de camper kan je deze omwisselen voor een auto om zo nog nog een paar dagen te vertoeven in de stad. Het is praktisch voor dagtripje maar ook om het centrum in te gaan voor een hapje en een drankje. De opties zijn eindeloos.

Voorbeeld route

Een andere optie is om jouw reis in twee delen op te splitsen. Een voorbeeld route die zich hier perfect voor leent is van de Amerikaanse staat Utah naar California. Ontdek eerst per huurcamper de nationale parken van Utah en Nevada. Huur vervolgens een auto en rijd door naar de Californische kust, via Death Valley. Hier mag je het merendeel van het jaar niet met de camper doorheen rijden. Eindig je reis met een paar dagen in bijvoorbeeld Los Angeles of San Francisco. Op deze manier kan je het beste van twee werelden mee maken.

Naast Amerika zijn Canada en Australië ook ideale bestemmingen om een camper en auto te combineren. Onze collega Rianne die reisde in Australië van Cairns, in North Queensland, langs de Oost-kust naar Sydney met een camper. Daarna verbleef ze vier dagen in Sydney, waarvan ze voor één dagje een auto huurde om een bezoekje te brengen aan de Blue Mountains.

Advies nodig?

Ons ervaren customer service team adviseert je graag en geeft je de beste opties en tips voor jouw ideale camperreis. Neem contact met ons op door te bellen naar +31-30-6974964 of een e-mail te sturen naar info@worldwidecampers.com. Voor een huurauto kies je uit meer dan 20.000 ophaallocaties bij onze partner RNTaCar.com.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper