HomeBlogsTipsRondreizen met een camper & auto

Rondreizen met een camper & auto

Rondreizen met een camper & auto

Bent je jouw rondreis met jouw huurcamper aan het plannen? En bent je jouw route aan het uitstippelen? Het kan handig zijn om voor een deel van jouw reis ook een huurauto te boeken. De combinatie van camperhuur en autohuur is voor veel reizigers een ideale oplossing. Jouw huurcamper geeft je alle vrijheid en het gemak slaap- en kookplek bij de hand te hebben. Jouw huurauto is gemakkelijk voor bijvoorbeeld het bezoeken van steden.

Waarom hiermee rondreizen?

De eerste en laatste dagen van jouw camperreis kunt u er voor kiezen gebruik te maken van een huurauto. Vooral in Noord-Amerika en Australië loont het de moeite om na aankomst een auto te huren. Zo kom je gemakkelijk bij jouw accommodatie zonder afhankelijk te zijn van dure taxi’s of openbaar vervoer dat vaak een stuk minder regelmatig rijdt dan in Nederland. Daarnaast bespaart het je de extra reistijd en sjouwen met jouw bagage. Informeert wel van tevoren naar de parkeergelegenheid. In sommige steden lopen de kosten voor parkeren behoorlijk op, maar veel hotels of appartementen geven de mogelijkheid in de buurt tegen een vast dagtarief te parkeren. In Las Vegas kan je zelfs vrijwel overal gratis parkeren.

Ultieme vrijheid door combinatie huurcamper en huurauto

Wat veel van onze klanten doen, is de huurauto ook nog gebruiken voor het ophalen van de camper. Op de dag dat je jouw huurcamper gaat ophalen, kan je gemakkelijk met de auto naar de locatie van de leverancier rijden. Na het ophalen van de camper breng je de auto dan weer terug. Natuurlijk kan je ook gebruik maken van de shuttle service van de camperleverancier, als zij dit aanbieden. Maar houd er rekening mee dat de shuttle services vaak alleen gelden voor hotels in de omgeving van de luchthaven en dat er vaste ophaaltijden zijn. De verhuurstations van camperleveranciers liggen over het algemeen verder van de luchthaven dan autoverhuurders. Als je een huurauto hebt, ben je niet afhankelijk van de leverancier en heb je meer vrijheid. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het inleveren van jouw camper en eventueel de laatste dagen van jouw reis met een huurauto door te brengen.

Voorbeeld route

Een andere optie is om jouw reis in twee delen op te splitsen. Je maakt eerst een rondreis per camper en verruilt deze vervolgens voor een huurauto om zo het beste van twee werelden mee te maken. Een voorbeeld route die zich hier perfect voor leent is per huurcamper de nationale parken van Utah en Nevada in Amerika ontdekken. Vervolgens ga je met een auto door Death Valley (waar je het merendeel van het jaar niet per camper door heen mag rijden) en beleef je de Californische kust, eindigend in bijvoorbeeld Los Angeles of San Francisco.

Advies nodig?

Ons ervaren team adviseer je graag en geef je de beste opties en tips voor jouw reis. Neem contact met ons op door te bellen naar +31-30-6974964 of een e-mail te sturen naar info@worldwidecampers.com. Voor huurauto’s verwijzen wij u naar Alamo.nl.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper