Camper huren in Rovaniemi

Heb je altijd al eens de middernachtzon willen meemaken of wil je ontdekken waar de kerstman vandaan komt? Dan is Rovaniemi het ideale vertrekpunt voor je rondreis per huurcamper door Finland. Wanneer je vliegt naar de hoofdstad van Fins Lapland, dan land je vlakbij de poolcirkel. Aan het begin van de zomer (eind juni) gaat de zon hier niet onder en aan het begin van de winter (eind december) blijft het overdag donker. Wie in de zomer met een huurcamper op pad gaat, is in dit gebied dus verzekerd van eindeloos lange zomeravonden. De belangrijkste toeristische attractie van Rovaniemi is ongetwijfeld het exact op de poolcirkel gelegen Santa Claus Village, de residentie van de kerstman. Een camper huren in Rovaniemi voor een rondreis door Finland? Maak geheel vrijblijvend een offerte via onze website.

Met een huurcamper door Fins Lapland

Vanuit Rovaniemi kan je met je huurcamper een schitterende rondreis door het Fins Lapland maken. Ten noorden van de stad strekt zich de ruige en uitgestrekte natuur uit met bergen en bossen, het leefgebied van elanden en rendieren. Hoe verder je naar het noorden rijdt, hoe dunbevolkter het gebied wordt. Hier wonen voornamelijk nog de Sami, de oorspronkelijke bewoners van Lapland die hun eigen taal hebben en vaak de kost verdienen met het fokken van rendieren. Wanneer je doorrijdt tot het uiterste noorden van Finland, bereik je het prachtige Inarimeer, waarin circa drieduizend bosrijke eilanden liggen. Hier kan je mooie kajaktochten maken. Na een bezoek aan het Inarimeer kan je eventueel nog verder doorrijden tot aan de grens met Noorwegen, vlakbij de Noordkaap. Maar je kunt ook via een andere route, gedeeltelijk langs de grens met Zweden terug rijden richting het zuiden en Rovaniemi.

Per huurcamper door Finland reizen

Met name in het noorden van Finland wonen zeer weinig mensen. Heel Fins Lapland telt maar zo’n tweehonderdduizend inwoners, terwijl het gebied een grootte heeft van ruim negentigduizend vierkante kilometer (meer dan twee keer zo groot als Nederland). Het wegennet in het uiterste noorden van Finland is dan ook beperkt, maar over het algemeen wel goed onderhouden. Wie op zoek is naar rust, stilte en ongerepte natuur tijdens zijn camperrondreis, zal zich in dit gebied meer dan thuis voelen. In Finland mag je wild kamperen met een aantal voorwaarden. Lees meer over deze voorwaarden.

Een camper huren in Rovaniemi

Een camper huren in Rovaniemi via Worldwide Campers kan bij de verhuurder Touring Cars. Deze verhuurder biedt campers voor het hele gezin, maar ook kleine campers voor maximaal twee personen. Je hebt de mogelijkheid je huurcamper op te halen in Rovaniemi en weer in te leveren in Helsinki of Turku.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper