Camper huren Helsinki

Wil je een vakantie waarbij je echt kunt onthaasten? Naar een bestemming waar je kan genieten van overweldigend natuurschoon, rust, ruimte en eindeloos lange zomeravonden? Vlieg dan naar de Finse hoofdstad Helsinki en ga vanaf hier op pad met een huurcamper. Rijd ontspannen door Finland over de rustige wegen en geniet van alles wat je om je heen te zien krijgt. Vergeet niet onderweg uit te stappen voor mooie wandelingen en af en toe een sauna te bezoeken voor totale ontspanning. Uiteraard mag een dagje in de Finse hoofdstad zelf niet ontbreken. De stad heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en architectuur. Het oudste deel van de stad ligt rond het Senaatsplein, met rondom indrukwekkende gebouwen zoals de grote witte kathedraal, het regeringspaleis, de universiteit en de nationale bibliotheek. Ook een vaartochtje naar het fort Suomenlinna dat op zes eilandjes voor de haven van Helsinki ligt, is een aanrader. Wil je een camper huren in Helsinki voor een camperrondreis door Finland? Vraag een vrijblijvende offerte aan op onze website.

Genieten van de Finse meren en bossen

Na een bezoek aan de hoofdstad wordt het tijd om in je huurcamper te stappen en de weg richting het noordoosten te kiezen voor een schitterende tocht dwars door het Finse merengebied. Als je voldoende tijd hebt voor jouw camperrondreis, moet je vooral wat verder noordelijk een paar dagen nemen om de regio Kanuu te verkennen aan de grens met Rusland. Hier vind je de Finse taiga waar je een grote kans loopt bruine beren, veelvraten, wolven, lynxen, elanden en rendieren te spotten. Hierna vervolg je de route tot aan Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Heb je echt ruim de tijd voor jouw campervakantie, dan kan je hiervandaan natuurlijk nog verder naar het noorden reizen tot ver boven de poolcirkel om van de ongerepte natuur in Lapland te genieten. Anders kan je ook vanaf Rovaniemi ervoor kiezen een andere route terug naar het zuiden, door via de Finse westkust naar de oudste stad van Finland, Turku, te rijden en daarvandaan langs de historische postweg Kuninkaatie weer naar Helsinki.

Met een huurcamper rijden in Finland

Finland is een dun bevolkt land, met name in het noorden. De wegen zijn dan ook over het algemeen erg rustig en prima geschikt om met een huurcamper in alle rust rond te rijden. De hoofdwegen zijn meestal in goede conditie. Houd er wel rekening mee dat in het noorden het wegennet niet zo uitgebreid is. In Finland geldt het Allemansrecht, wat inhoudt dat je op de meeste plekken je huurcamper maximaal 24 uur mag parkeren en er in mag overnachten. Dit mag niet in een beschermd natuurreservaat of wanneer duidelijk staat aangegeven dat het verboden is.

Een camper huren in Helsinki

Een camper huren in Helsinki via Worldwide Campers kan bij een van de volgende verhuurders: McRent en Touring Cars. Bij deze verhuurders heb je de keuze uit kleine campers, geschikt voor twee personen, maar ook grotere modellen voor het hele gezin. Je hebt de mogelijkheid jouw huurcamper op te halen in Helsinki en weer in te leveren in Rovaniemi of Turku. Verhuurder McRent biedt je tevens de optie aan om van te voren online in te checken, zodat je nog sneller je camper mee kunt nemen bij de verhuurlocatie.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper