HomeBlogsTipsJe huisdier mee op camperreis in Europa

Je huisdier mee op camperreis in Europa

Je huisdier mee op camperreis in Europa

Heb je een geweldige camperreis in gedachte maar wil je jouw lieftallige viervoeter niet alleen thuislaten? In deze blog vertellen we alles over jouw huisdier meenemen in de camper.

De algemene verplichtingen en regelgeving 

In Europa hebben de meeste landen specifieke wetten om een huisdier mee te nemen naar dat land. Het is aan te raden om bij het plannen van de trip te kijken wat de regelgeving is bij het land waar jullie naartoe willen.

Bij het vervoeren van huisdieren in Europa is het verplicht dat huisdieren een EU-huisdieren paspoort hebben. In dit paspoort staan alle gegevens van het dier en het bewijs dat het dier de nodige vaccinaties heeft.

Tevens is het slim om de microchip van uw huisdier te controleren of te plaatsen. In sommige landen is het verplicht, maar het is ook erg handig zodat je ze altijd kan terugvinden in het buitenland. Naast de microchip is het ook aan te raden om een goede foto te nemen van jouw viervoeter. Zo heb je voor altijd een leuke herinnering maar is het ook handig indien ze toch kwijtraken en anderen helpen zoeken, zo heb je altijd een goede foto bij de hand.

Als laatst is het slim om te kijken naar een reiskoffer/tas, speciale gordel of reismand. Dit is aan te raden voor de veiligheid van jouw huisdier bij bijvoorbeeld een noodstop, maar in sommige landen is het ook verplicht wanneer je jouw huisdier per camper vervoert. 

Mogelijkheden bij de verhuurders

De meeste verhuurders in Europa bieden de mogelijkheid aan om jouw hond of kat mee te nemen op reis. Dit is een extra optie die altijd op aanvraag is en vooraf goedgekeurd moet worden, er is vaak een huisdieren toeslag van toepassing. Erkende hulphonden mogen altijd mee met de camper.

Een aantal verhuurders die in Europa deze mogelijkheid bieden zijn: Indie Campers, McRent, Rent Easy, Apollo, Avis, De Camper Club en Touring Cars. Sommige verhuurders rekenen geen toeslag voor het meenemen van jouw huisdier, maar wel een schoonmaak toeslag. Bij anderen wordt de schoonmaaktoeslag al in de dierentoeslag berekend. Vaak is de toeslag rond de €150, afhankelijk van de locatie, verhuurder en staat van de camper bij inleveren. Indien de camper niet in de originele staat wordt ingeleverd, kan een extra schoonmaak toeslag berekend worden.

Niet alle locaties van de verhuurders hebben de mogelijkheid, ons team kan altijd bij een specifieke locatie nagaan of het mogelijk is om daar de camper te huren met huisdier.

Tips voor een zo soepele reis met jouw huisdier

Het is voor jou mogelijk een nieuwe manier van reizen, maar voor jouw huisdier helemaal. Om te zorgen dat de reis zo soepel mogelijk verloopt, is een goede voorbereiding belangrijk.

Neem indien mogelijk het favoriete kussen of mandje van thuis mee, zo voelt jouw huisdier zich gelijk thuis én gaat dan niet op jouw bed of kussens liggen. Zorg dat je voldoende voorraad meeneemt voor voer, water en snoepjes. Probeer daarbij hun huidige routine zo goed mogelijk te volgen. Daarnaast is een goede riem en genoeg poepzakjes essentieel voor de rustpauzes waar jullie de benen kunnen strekken en wat frisse lucht kunnen krijgen.

Indien jouw huisdier last heeft van wagenziekte of je niet weet of jouw dier hier last van heeft, is het aan te raden om de pilletjes mee te nemen zodat ook jouw trouwe viervoeter een comfortabele, rustige reis kan hebben.

Mocht je na het lezen van deze blog geïnspireerd zijn om jouw huisdier mee te nemen op de reis van hun leven maar weet je nog niet welke route? Wij hebben een aantal blogs met voorbeeldroutes van bijvoorbeeld Noord-Spanje!

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper