FAQ's

HomeVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Het reserveren van een huurcamper kan wat vragen bij je oproepen. Welke camper past het beste bij je reis; zijn inventaris zoals bestek of beddengoed inbegrepen; mag ik de grens over met mijn huurcamper? Een kleine greep uit de vragen die ons customer service team regelmatig ontvangt. Op deze pagina vind je de antwoorden op alle veelgestelde vragen over camperhuur. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Het reserveren van een huurcamper

Er zijn zoveel camperverhuurders. Hoe weet ik welke verhuurder het beste bij mij past?

Kies een camper of kampeerbus, die past bij je budget, reisgezelschap en comfort voorkeuren. Na het selecteren van het land, de ophaallocatie en de inleverlocatie, klik je op ‘Zoek een camper’ en krijg je een overzicht van huurcampers. Alle huurcampers staan automatisch op volgorde van prijs. Als je meer informatie zoekt over het campertype of de verhuurder, klik dan op ‘camper details'.

Worldwide Campers werkt samen met circa 40 verhuurders wereldwijd, waaronder 14 verhuurders in Europa en 3 verhuurders in Nederland. Al onze verhuurders hebben een uitstekende staat van dienst en bieden kwalitatief goede campers. Wel zijn er onderlinge verschillen per verhuurder, niet alleen in prijs maar ook bijvoorbeeld op het gebied van service en leeftijd van de campers. Sommige camperverhuurders zijn grote bedrijven met veel verhuurlocaties en campertypes. Voorbeelden hiervan zijn McRent in Europa en Cruise America in Amerika. Maar wij werken ook samen met kleine, specialistische camperverhuurders zoals RicoRental in Nederland en OrsonRent in Spanje. Voor meer informatie per verhuurder verwijzen we naar onze camperverhuurders pagina. Voor vragen over onze verhuurders kan je ook contact opnemen met ons customer service team. 

Kan ik een locatie aanvragen die niet vermeld staat op de website?

Als je gewenste locatie niet op de website of in de boekingsmodule staat, dan bieden wij deze locatie niet aan

Hoe ver van tevoren kan ik het beste mijn camper reserveren?

Wij raden je aan zo ver mogelijk van te voren te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe ruimer de keuze in campermodellen en hoe hoger de vroegboekkortingen zijn. Bijna alle camperverhuurders, waar wij mee samenwerken, baseren hun tarieven op vraag en aanbod. Hoe groter de vraag in de maanden vlak voor de zomer is, hoe hoger de huurtarieven zijn. 

Rond de zomermaanden worden de nieuwe huurtarieven voor de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland voor het daaropvolgende jaar bekendgemaakt. Voor deze landen kan je dus maximaal een jaar van tevoren reserveren. Voor Europa, Zuid-Amerika en Zuidelijk Afrika kan je meestal vanaf oktober boeken voor het jaar erna. Houd onze aanbiedingenpagina in de gaten en meld je aan voor onze nieuwsbrief om zo op de hoogte te blijven van nieuw gepubliceerde tarieven en vroegboekkortingen.  Ben je van plan in het hoogseizoen te gaan reizen? Dan is het zeker aan te raden voor december je huurcamper te reserveren.

 

Kan het voorkomen dat de huurprijs afwijkt van de prijzen op de website?

Veel van onze camperverhuurders werken met flextarieven voor hun campers. De flextarieven veranderen regelmatig op basis van de vraag en de hoeveelheid campers, die beschikbaar zijn op een bepaalde verhuurlocatie. Afhankelijk van de verhuurders worden de tarieven maandelijks, wekelijks of dagelijks bijgesteld op basis van vraag en aanbod. Worldwide Campers werkt altijd met de huidige tarieven, kortingen en aanbiedingen en verwerkt deze in je aangevraagde offerte. 

Is de camper die ik aanvraag altijd beschikbaar?

De camper, die je hebt aangevraagd in je offerte, is pas gegarandeerd op het moment van een betaalde reservering. Wij kunnen bij vrijwel al onze camperverhuurders direct de beschikbaarheid van een camper nakijken als je een offerte hebt aangevraagd. Als de camper van jouw voorkeur beschikbaar is op de door jou geselecteerde data, dan zetten we deze in optie voor maximaal 48 uur. Mocht de aangevraagde camper niet beschikbaar zijn, dan bieden we een passend alternatief.

Is de huurprijs inclusief ongelimiteerde kilometers?

Voor de meeste landen en camperverhuurders geldt dat de getoonde huurprijs inclusief kilometers is. De uitzondering is Noord-Amerika. 

Bij het huren van een camper in de Verenigde Staten of Canada koop je kilometerpakketten of mileage packages. Afhankelijk van de verhuurder kan je deze pakketten van 1000, 500 of 100 miles toevoegen aan de huurprijs, wanneer je een reservering maakt. Sommige verhuurders, zoals Cruise America, bieden ook Unlimited Miles Packages aan. We adviseren je dan ook om alvast uit te rekenen hoeveel kilometers je verwacht te gaan rijden. Ongebruikte kilometers worden niet terugbetaald. Als je meer kilometers hebt gereden dan dat je in pakketten hebt gekocht, dan worden deze voor een apart tarief per kilometer/mile afgerekend bij het inleveren van de camper. 

Kan ik mijn huurcamper in bij een andere locatie inleveren?

Bij veel van onze camperverhuurders is het inderdaad mogelijk om je huurcamper op een andere locatie in te leveren. Dit noemen we een one way en dit is altijd op aanvraag bij de camperverhuurder. Of de one way camperreis van jouw voorkeur werkelijk mogelijk is, hangt af van het seizoen en de beschikbaarheid op de betreffende verhuurlocaties. Bij alle verhuurders geldt een extra toeslag voor one way camperhuur. Deze toeslag varieert per verhuurder en verhuurlocatie. Lees hier de voorwaarden van de verhuurder van jouw voorkeur. 

Wil je graag een one way camperreis maken? Vermeld dit dan in je offerteaanvraag of neem contact met ons op.

Is het mogelijk om na het reserveren nog een wijziging door te geven?

Dit ligt aan de verhuurvoorwaarden van de door jou gekozen camperverhuurder. Wil je iets wijzigen in je reservering voor vertrek? Neem dan contact met ons op en wij bekijken de mogelijkheden. Ben je al op reis en wil je ter plekke iets wijzigen in je reservering, zoals je inleverdatum? Neem dan contact op met de camperverhuurder ter plaatse. 

Is het mogelijk om vooraf online in te checken, zodat de ophaalprocedure vlot verloopt?

Bij een aantal van de camperverhuurders waar Worldwide Campers mee samenwerkt, is het mogelijk om vooraf online in te checken. Hierdoor zijn veel van de benodigde gegevens al bekend bij het ophalen van je huurcamper, waardoor je de ophaalprocedure bij de verhuurlocatie ter plaatse kunt bespoedigen. Kijk hier voor een lijst met links van onze verhuurders, die online check-in aanbieden

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Je kunt je camperreservering enkel annuleren via Worldwide Campers en niet via de gekozen camperverhuurder. De volgende annuleringsvoorwaarden zijn van altijd toepassing:

  • Tot 14 dagen voor de ophaaldatum van je camperreservering: € 50,00 annuleringskosten + mogelijke annuleringskosten van de camperverhuurder.
  • Binnen 14 dagen voor de ophaaldatum van je camperreservering: € 100,00 annuleringskosten + mogelijke annuleringskosten van de camperverhuurder.

Om de specifieke annuleringsvoorwaarden te lezen van de gekozen camperverhuurder, verwijzen we je naar de voorwaarden van onze verhuurders of neem je contact met ons op.

Rijbewijs & reisdocumenten

Mag ik met een Nederlands rijbewijs een camper besturen?

Ja, al moet er op je rijbewijs ook in het Engels vermeld staan dat het om een 'driving license' gaat. Staat deze informatie niet in het Engels vermeld, dan dien je een internationaal rijbewijs aan te schaffen voor je camperrondreis. Let erop dat een digitiaal rijbewijs niet wordt geaccepteerd. 

Enkel voor het besturen van een camper zwaarder dan 3500 kilo in Europa heb je een groot rijbewijs nodig. Op alle andere bestemmingen mag je met een rijbewijs-B elke camper besturen.

Wat is de minimum leeftijd voor het besturen van een huurcamper?

Voor het besturen van de meeste huurcampers geldt een minimale leeftijdsgrens van 21 jaar. Er zijn echter uitzonderingen:
 verhuurder McRent hanteert een minimale leeftijd van 23 jaar.
 Bij camperverhuurders Hippie, Travelers Autobarn en Jucy kan je in Australië al een camper huren vanaf 18 jaar. 
Meer informatie kan je terugvinden in de voorwaarden van de camperleverancier.

Heb ik altijd een creditcard nodig bij het ophalen van de camper?

Ja, een creditcard op naam van de hoofdbestuurder is verplicht. De camperverhuurder gebruikt deze voor het inhouden van de borg, eventuele schade die je onderweg maakt en extra’s die je ter plaatse aan je reservering toevoegt (zoals een campingtafel). Een digitale creditcard wordt niet geaccepteerd. Voor sommige (luxere) categorieën zijn twee creditcards op naam van de hoofdbestuurder benodigd. Raadpleeg voor meer informatie de voorwaarden per land.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Bij het ophalen van je camper heb je een geldig rijbewijs en een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig. De creditcard geldt als borgstelling voor de camper.
 Ook eventuele medebestuurders dienen een geldig rijbewijs te overhandigen en worden bijgeschreven op het huurcontract. Een internationaal rijbewijs is geen officieel document, dus kan niet gelden als vervanging voor uw rijbewijs.

Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor je reisdocumenten. Let daarbij op een geldig paspoort (er zijn landen waarbij het paspoort nog een aantal maanden geldig moet te zijn na terugkomst) of ID kaart. Voor Amerika is een geldig ESTA noodzakelijk en voor Canada heb je een geldige ETA nodig.

Verzekeringen

Is Worldwide Campers lid van SGR?

Omdat Worldwide Campers een broker is en geen pakketreizen aanbiedt, kan Worldwide Campers geen lid worden van de Stichting Garantiefonds Reizen. Een alternatief kan zijn om de gehele boeking bij een van onze aangesloten agenten onder te brengen waardoor de pakketreis onder de SGR voorwaarden valt. Wij helpen je graag om er een in jouw buurt te selecteren.

Moet ik altijd een borg betalen bij het ophalen van mijn huurcamper?

Ja, alle camperverhuurders waar wij mee samenwerken, vragen een borg tussen de €500 en €2000. De hoogte van de borg verschilt per verhuurder. Afhankelijk van bij welke verhuurder je geboekt hebt, wordt een borg bedrag gereserveerd of afgeschreven van uw creditcard. Je hebt dus altijd een creditcard nodig op naam van de hoofdbestuurder. Indien de borg is afgeschreven op je creditcard, dan krijg je dit bedrag binnen 4 weken na terugkomst teruggestort. Voor de exacte borg per verhuurder, verwijzen we je naar de voorwaarden van de verhuurder.

Moet ik nog extra verzekeringen afsluiten?

Alle  huurcampers zijn standaard verzekerd tegen: wettelijke aansprakelijkheid, schade middels een CDW verzekering (uitgelegd: Collision Damage Waiver) en diefstal middels TP verzekering (uitgelegd: Theft Protection). Deze verzekeringen dekken eventuele schade aan je huurcamper bij een (eenzijdig) ongeval, vandalisme of diefstal. 

Wel heb je in alle gevallen een eigen risico, waarvan de hoogte verschilt per verhuurder. Worldwide Campers biedt een eigen No Risk garantie, die je voor €7,50 per dag kan afsluiten. Hiermee verzeker je jezelf van een terugbetaling van het eigen risico in geval van schade. Lees meer over de No Risk garantie van Worldwide Campers. 

Extra services & opties

Is het toegestaan om een auto of aanhanger achter de gehuurde camper te trekken?

Nee, dit is niet toegestaan. Wanneer u dit wel doet en er schade en/of een ongeval plaats vindt dekt de verzekering dit niet.

Is het mogelijk om een transfer naar de verhuurlocatie te reserveren?

Veel van onze camperverhuurders bieden transfers aan vanaf geselecteerde hotels of luchthavens. Soms zit dit al in je huurprijs, zoals bij Road Bear RV in de Verenigde Staten. Maar in de meeste gevallen betaal je een toeslag voor deze extra service. Transfers kan je toevoegen in je offerteaanvraag in Stap 2. Mocht dit niet vermeld staan, dan biedt de verhuurder geen mogelijkheid tot transfer. Lees de voorwaarden van een camperverhuurder voor meer informatie over transfers. 

Wat is een preparation fee, convenience kit en personal kit?

Preparation fee

Dit houdt in dat de camper ‘rijklaar’ wordt gemaakt. De camperverhuurder zorgt ervoor dat de camper schoon is, de (vuil-) water tanks leeg zijn, de motor nagekeken (olie ververst en dergelijke), de banden en ruiten van de camper worden nagekeken en de verhuurder zorgt ervoor dat de gasflessen vol zijn.

Convenience kit

Een convenience kit bevat producten die je nodig hebt tijdens je camperreis, zoals een pannenset, bestek, borden, bekers, glazen, schoonmaakartikelen, een EHBO doos, toilet chemicaliën, routekaarten en een brandblusser. Bij sommige verhuurders worden kosten in rekening gebracht als de EHBO-kit is aangebroken. De inhoud van de convenience kit verschilt per verhuurder. 

Personal kit

Een personal kit bestaat uit persoonlijke items die je nodig hebt tijdens je camperreis, zoals beddengoed (lakens, dekens, kussens, kussenslopen), handdoeken en theedoeken. Je kunt er ook voor kiezen om dit zelf mee te nemen of onderweg te kopen in een supermarkt.

Zit er een campingtafel & stoelen bij mijn huurcamper?

Bij sommige verhuurders, zoals Road Bear RV in de Verenigde Staten, is de campingtafel inbegrepen. Maar bij de meeste verhuurders kan je de tafel en stoelen bijhuren voor een klein bedrag. Op veel campings in Noord-Amerika heeft elke campingsplaats een vaste picknicktafel. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen campingtafel en -stoelen mee te nemen, als je in Nederland, Belgie of Duitsland een camper huurt. 

Waarvoor heb ik een generator nodig en wat zijn de kosten?

Als je met je camper op een camping staat, kan je normaal gesproken de camper aansluiten op de stroomvoorziening ter plaatse. Hierdoor werkt al je apparatuur in de camper. Als je onderweg bent en niet aangesloten bent op de plaatselijke stroomvoorziening, werkt de apparatuur op de camperaccu. Mocht je bijvoorbeeld de airconditioning of magnetron (grootgebruikers van stroom) willen gebruiken, terwijl je niet aangesloten bent op de plaatselijke stroomvoorziening, dan kan je gebruik maken van de generator. Bijvoorbeeld op campgrounds in nationale parken of tijdens het wildkamperen, als er geen stroomvoorziening is. De kosten van het generatorverbruik verschillen per verhuurder. De kosten worden getoond bij je offerteaanvraag en ook ter plaatse word je hierover geïnformeerd.

Kan ik WiFi toevoegen aan mijn camperhuur?

Bij enkele verhuurders kan je WiFi of een internetkaart toevoegen aan je camperhuur. Dit is een extra optie, die je aan kunt vinken in stap 2 van je offerteaanvraag. De WiFi is beperkt tot een aantal GB's en tegen extra kosten kan je meer GB's bij bestellen. 

Mag ik mijn huisdier meenemen in de camper?

Bij sommige verhuurders is het toegestaan om huisdieren mee te nemen in de camper. Dit is op voorwaarde dat je dit bij je offerteaanvraag al aangeeft. Daarnaast betaal je hier extra schoonmaakkosten voor die per verhuurder verschillen. In Europa mag je je huisdier meenemen bij een huurcamper van o.a. Reant Easy, Rico Rental en Touring Cars tegen een extra toeslag. De meeste camperverhuurders waar je geen huisdier mee mag nemen, maken wel een uitzondering voor hulphonden. Wil je weten wat de regeling is van jouw camperverhuurder? Kijk in de voorwaarden of neem contact met ons op.

Over je huurcamper

Wat voor bedden zitten er in een huurcamper?

De meeste campertypes bieden een of meer van de volgende bedden:
– Alkoofbed: een vast bed met beperkte hoogte, vaak boven de bestuurderscabine. Dit bed is vaak hoef je tijdens het rijden niet in te klappen, waardoor je het altijd opgemaakt kunt houden.
– Frans bed: een vast bed achterin de cabine dat in de lengte is geplaatst, naast de badkamer. Meestal is een hoek van het bed afgerond om zo makkelijker naar de badkamer te kunnen lopen.
– Dwars bed: dit bed ligt vaak wat hoger achterin de camper, boven de opbergruimte geplaatst.
– Dinette bed: de zithoek kan omgebouwd worden tot extra slaapplaatsen. Let wel op dat je tegelijkertijd geen gebruik kunt maken van de zithoek.
– Queen bed: groot vrijstaand bed achterin de camper cabine, waar je aan beide zijden omheen kunt lopen. Dit is een vast bed, die je opgemaakt kunt houden.
– Stapelbedden: achterin de cabine, handige slaapplaatsen voor de kinderen.

De afmetingen van de bedden verschillen per campertype en het is verstandig om te checken of je reisgezelschap in de aangewezen bedden past. Bekijk de camperdetails voor de exacte afmetingen van een bed. 

De bedden in een camper zijn niet inclusief beddengoed. Je kunt het beddengoed, vaak personal kit genoemd, toevoegen aan je camperhuur in Stap 2 van je offerteaanvraag. Zo'n personal kit bestaan meestal uit lakens, dekens, kussens, kussensloop, handdoeken, washandjes en theedoeken. Als je deze personal kits niet bij je camperhuur wilt boeken, kan je je beddengoed zelf meenemen of ter plaatse aanschaffen.

Is er voldoende opbergruimte in de huurcamper?

Dit is deels afhankelijk van het campertype dat je boekt. Een klein kampeerbusje heeft uiteraard minder bergruimte dan een grote gezinscamper. Wij raden je aan om geen harde koffers mee te nemen op camperreis, want deze passen lastig of niet in de opbergruimtes. Je kunt het beste stoffen koffers of tassen meenemen, die gemakkelijk op te bergen zijn. Raadpleeg de camperdetails voor meer informatie.

Verhuurders bieden soms de mogelijkheid je lege koffers (op eigen risico) bij de verhuurlocatie achter te laten tijdens je reis, mits je de camper bij dezelfde locatie inlevert.

Bij de verhuurlocatie

Hoelang duurt het ophaal- en inleverproces bij de verhuurlocatie?

De ophaal- en inleverprocedure bij de verhuurlocatie duurt 1 tot 2 uur, afhankelijk van de drukte op de locatie. Bij het ophalen van de camper krijg je een instructievideo te zien, waarin wordt uitgelegd hoe alles werkt in en rondom de camper. Je ontvangt daarnaast een uitgebreide handleiding, die je meeneemt op reis. Zorg dat je de uitleg goed begrijpt en vraag zonodig aan het personeel. 

Op de verhuurlocatie heb je de kans om nog extra's toe te voegen aan je reservering, zoals gasflessen of campingstoelen. Daarnaast vindt de administratie plaats (borg en registratieformulieren), waarbij we je adviseren om goed de documenten te lezen voor je tekent. Tijdens de inspectie van je camper met een medewerker is het tevens van belang dat je goed controleert of je inventaris (bijgekochte keukenspullen of bedlinnen) compleet is. 

Mijn vlucht is vertraagd - wat moet ik doen?

Wanneer je vlucht vertraagd is, is er een grote kans dat je de camper niet kan ophalen op de aangegeven ophaaltijd. Vaak zijn de camper ophaallocaties maar een beperkte tijd open. Neem om deze reden direct telefonisch contact op met ons noodnummer, zodat wij de vertraging kunnen doorgeven aan de lokale leverancier.

Kan ik mijn eigen auto achterlaten bij de verhuurlocatie?

Indien je een huurcamper hebt geboekt in Nederland of ander Europees land en je reist met je eigen auto naar de verhuurlocatie, dan kan je je auto bij sommige verhuurders veilig achterlaten op de verhuurlocatie. Onze Nederlandse verhuurder Rico Rental biedt deze service aan en ook bij McRent is dit mogelijk tegen een extra vergoeding van €50,-.

Is het mogelijk om ter plaatse een upgrade te krijgen?

Denk voor het boeken goed na of je de juiste camper gekozen hebt. Verhuurders hebben doorgaans (zeker in het hoogseizoen) geen extra campers beschikbaar. Twijfel je over welk campertype het beste bij je reis en reisgezelschap past? Vraag het ons customer service team. Wij hebben jarenlange ervaring met het boeken van en reizen met campers en adviseren je graag!

Waar moet ik op letten bij het inleveren van de camper?

Als je de camper weer inlevert bij de verhuurlocatie, moet je met enkele zaken rekening houden:

Brandstof: De meeste verhuurders werken met de zogenoemde “full to full” policy. Dit houdt in dat je de camper met een volle tank meekrijgt en met een volle tank weer inlevert.

Schoonmaak: Je levert de camper in zoals je deze hebt meegekregen: bezemschoon, geen vuile vaat en alle vuilnis is weggegooid. Er zijn verhuurders waarbij het mogelijk is om een schoonmaakservice toe te voegen aan je reservering, zodat je dit uit handen wordt genomen.
 Informeer hierover ter plaatse bij de verhuurder of vraag het na bij ons team.

Schade: Als je de camper inlevert, is het belangrijk om samen met een medewerker van de verhuurder een rondje in en om de camper te maken. Zo kan je samen eventuele schade constateren en word je hier niet later mee geconfronteerd.

Afhandeling van teveel kilometers/miles: Als je meer kilometers/miles hebt gereden dan je aangeschafte kilometerpakket, dan wordt dit verrekend bij het inleveren van je camper. De kosten per kilometer verschillen dan per camperverhuurder.

Tijdens je camperreis

Mag ik de grens oversteken naar andere landen?

De meeste verhuurders maken het mogelijk om de grens over te steken tijdens je camperreis. Bij onze verhuurders in Europa kan je gratis de grens oversteken, al moet je deze intenties wel aangeven bij het ophalen van de camper. Reis je in Amerika of Canada en wil je hier de grens oversteken, dan kan je dit ook overleggen bij de verhuurlocatie. Sommige verhuurders rekenen een extra toeslag voor elke dag, die je over de grens spendeert. Op enkele uitzonderingen na (verhuurders Indie Campers en Euromotorhomes) is het niet mogelijk om je camper in te leveren in een ander land. Lees de voorwaarden van je verhuurder voor meer informatie.

Wat moet ik doen bij pech onderweg?

Bij pech onderweg bel je direct de verhuurder om te vertellen wat er is gebeurd. In het Roadside Assistance boek vind je het 24/7 telefoonnummer van de hulpdienst van de verhuurder. Vaak staat dit ook op de sleutelhanger van je campersleutels. De servicemedewerker vertelt je wat je moet doen. Meestal sturen ze je naar de dichtstbijzijnde garage of indien je niet meer kunt rijden, laten ze een sleepdienst komen. Bij kleine reparaties is het ook toegestaan om dit zelf te regelen (bijvoorbeeld vervanging van een lampje). Je dient dan de bonnen/facturen te bewaren. Deze kunnen ter plaatse bij de verhuurder verrekend worden. Noteer altijd de gemaakte afspraken goed en ook met wie je gesproken hebt aan de telefoon. We adviseren je om voor het ophalen van de camper goed de reisbeperkingen van de verhuurder door te lezen. Als je met pech komt te staan in een gebied waar het reizen met camper niet is toegestaan, dan zijn de gemaakte kosten voor eigen rekening. Denk bijvoorbeeld aan Death Valley in de zomermaanden, of een onverharde weg. 

Campgrounds, campings en RV parks

Een campground is een kampeerplek of camping. Soms wordt ook de term RV park gebruikt, dit is een camperplaats en meestal eenvoudiger van aard. Check van tevoren goed wat de faciliteiten zijn.

De meeste kampeerplekken in Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland bieden standaard voorzieningen aan zoals watertoevoer, elektriciteit en een aansluitpunt voor het riool. Dit wordt ook wel ‘full hook up’ genoemd. In Europa is dumpen van grijs water en het chemisch toilet op een aparte plek op de camping geregeld.

In de camper vind je vaak een campground gids aan, waarin kampeerplekken aangegeven worden. Deze kan je tijdens je reis reseveren of je rijdt op de bonnefooi naar een camping toe. Vaak kom je ook borden langs de weg tegen die campings aangeven of je kunt bij een lokaal verkeersbureau informatie opvragen. Het is ook mogelijk om een app te downloaden (van de verhuurder of een aanbieder zoals Roadtrippers of KOA) die op je route alle campgrounds weergeven. Ben je in de USA of Canada, dan kunnen de parkwachters ook informatie geven over slaapplaatsen in de buurt. In Schotland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Amerika en Scandinavië is het mogelijk om wild te kamperen mits de camper volledig voorzien is van afvaltanken, waardoor je zelfvoorzienend bent. In Amerika is het mogelijk, mits gevraagd aan de beveiliging om een nachtje te overnachten bij supermarkt keten Walmart.

Lees hier meer over campings en handige links naar reserveringswebsites.  

Wat betekent 'full hook up'?

Een full hook up is een kampeerplek met alle voorzieningen voor een camper. Je kunt de camper hier aansluiten op elektriciteit, water en riolering.

Hoe zit het met tolwegen en verkeersboetes?

Tolwegen vallen onder de verantwoordelijkheid van de huurder. Huurcampers zijn niet voorzien van tolbadges of -stickers. Als er nog tol openstaat bij terugkomst, dan mag de verhuurder je contactgegevens delen met de relevante instantie. Zij zullen de factuur dan rechtstreeks met je delen. Soms gebeurt het dat de verhuurder openstaande tolbedragen voorschiet en het bedrag inhoudt op je creditcard. In dit geval kan het zijn dat een verhuurder administratiekosten rekent. 

Verkeersovertredingen waarvoor je een boete hebt ontvangen, zullen op dezelfde wijze worden afgehandeld als openstaande tolbedragen. 

Wat moet ik doen als ik opmerkingen of klachten heb over de huurcamper tijdens mijn reis?

Tijdens het in ontvangst nemen van de camper geeft de verhuurder je een rondleiding in en rondom de camper. Mocht je tijdens deze rondleiding zaken zien die je niet bevallen, dan dien je dit direct aan de verhuurder kenbaar maken, zodat de verhuurder je een oplossing kan aanbieden. We adviseren je verder aantekeningen en foto’s te maken van eventuele schade of defecten. Probeer samen met de verhuurder tot een oplossing te komen. Achteraf een klacht indienen kan altijd, maar dit kan ook een negatieve stempel op je vakantie drukken. Heb je tijdens je reis klachten over de camper, die bij het ophalen van de camper nog niet zichtbaar waren, neem ook in dat geval contact op met de verhuurder en maak foto’s.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper