HomeBlogsTipsMet de camper naar Burning Man

Met de camper naar Burning Man

Met de camper naar Burning Man

Elke zomer barst een groot feest los in de Black Rock Desert in Nevada; Burning Man Festival trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het festival begint op de laatste maandag van augustus en eindigt op de eerste maandag van september, de Amerikaanse Labor Day (dag van de arbeid). Het merendeel van de bezoekers van Burning Man gaat met een camper naar het festival. Omdat het middenin de woestijn plaatsvindt en er weinig voorzieningen zijn, is het huren van een camper een perfecte oplossing. Zo heb je een slaapplek, WC en watervoorziening tot je beschikking. Via Worldwide Campers kun je een camper huren voor Burning Man festival, maar hier zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. 

Waar moet je op letten?

Door het fijne stof van de woestijn waar Burning Man plaatsvindt, zijn er standaard extra (schoonmaak)kosten verbonden aan camperhuur. Dit fijne zandstof trekt in alle kieren en gaten van de camper en de camper dient naderhand professioneel gereinigd te worden. Dit is een kostbaar proces dat enkele dagen in beslag neemt. Hierdoor hanteren onze leveranciers toeslagen variërend van 750 tot 2000 US Dollar. De handigste ophaal- en inleverlocatie voor het huren van een camper tijdens Burning Man is San Francisco.

Let op: In periode rondom Burning Man zijn de dichstbijzijnde ophaallocaties elk jaar snel volgeboekt, dus wees er op tijd bij. Uiteraard kijkt ons team mee naar alternatieven. Denk hierbij aan het ophalen van de camper in Los Angeles, Phoenix, Seattle of San Diego

Niet alle verhuurders staan het toe om met je camper naar Burningman te gaan. Bijvoorbeeld Travellers autobarn, zij hebben geen mogelijkheden om met hun campers naar het festival te gaan. En met Escape, mag het alleen met de Maverick, maar wel met de kanttekening dat je de daktent niet mag gebruiken. 

Meer weten over camperhuur tijdens een festival?

Neem contact met ons op en informeer bij ons team naar de voorwaarden per leverancier. Ook voor andere festivals en evenementen, zoals Afrika Burn en Cape Epic in Zuid-Afrika gelden in grote lijnen dezelfde voorwaarden.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper