HomeBlogsTipsGrens oversteken met een huurcamper

Grens oversteken met een huurcamper

Grens oversteken met een huurcamper

Voor de camperreis van jouw dromen kan het zo zijn dat je graag meerdere landen in een trip wilt bezoeken. Wil je bijvoorbeeld de noordelijke staten van Amerika combineren met Canada of Zuid-Afrika combineren met Namibië? Of wilt je de Scandinavische landen in één rondreis bewonderen? Of je de grens mag oversteken met jouw huurcamper verschilt per camperleverancier.

Amerika en Canada

Er zijn verschillende camperleveranciers in Amerika, waarmee je kosteloos de grens mag oversteken naar Canada. Alleen leverancier Canadream rekent een klein bedrag per dag dat je in een buurland verkeert. Voorwaarde is wel dat je de camper altijd weer inlevert op een Amerikaanse locatie.  Houd er wel rekening mee dat je de juiste grensdocumenten heeft, wanneer je de Amerikaans-Canadese grens over gaat. Mocht je naar Amerika vliegen en per land naar Canada reizen, dan heb je geen ingevuld eTA-formulier nodig. Vlieg je rechtstreeks naar Canada, dan heb je deze wel nodig. De grotere grensovergangen zijn 24 uur per dag geopend, maar de kleinere grensovergangen, die vaak mooiere routes kennen, hebben wel sluitingstijden. Let ook op dat je enkel levensmiddelen aan boord hebt, die de grens over mogen. Bij de grensoversteek wordt je gevraagd om een visum in te vullen en een klein bedrag contant af te rekenen. Ga je van Canada naar Amerika, dan geldt ook dat je geen ESTA-formulier nodig heeft als je Amerika per land in wilt reizen.

Afrika

In Afrika mag je bij verschillende camperleveranciers met huurcamper de grens oversteken naar een buurland. Hiervoor betaal je vaak wel een extra tarief. Ook moet de huurcamper weer ingeleverd worden in het land, waar je de camper gehuurd hebt. Als je de grens van Zuid-Afrika naar Namibië wilt oversteken, dan hoef je geen visum aan te vragen. Je krijgt een stempel van de douane in jouw paspoort als bewijs. Ook vragen ze vaak een klein contant bedrag als road tax.  Mocht je vanuit Zuid-Afrika de grens met Botswana over willen steken, dan krijg je een visum bij de grenscontrole en betaal je een Tourism Development Levy van 30 USD per persoon. Bij de grensoversteek naar Zimbabwe betaal je 50 USD voor het visum.

Europa

Binnen Europa heb je uiteraard geen extra grensdocumenten nodig om de grens te passeren. Het verschilt per camperleverancier of je de grens naar een buurland mag oversteken met de huurcamper en tegen welk tarief.

Indien je de grens wilt oversteken met jouw huurcamper is het van belang dat je dit bij het reserveren van de camper al aangeeft. Zo kan het customer service team voor je uitzoeken wat de mogelijkheden zijn en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper