HomeBlogsInspiratieHet Venetië van ...

Het Venetië van ...

Het Venetië van ...

Venetië worstelt al een tijdje met de hoeveelheid toeristen die dagelijks deze Italiaanse stad bezoeken. Om het aantal bezoekers te reguleren zal de stad vanaf januari 2023 gebruik gaan maken van een reserverinssysteem. OP deze manier verdelen ze de drukte en hopen ze de charme van de historische stad te bewaren.

Venetië bezoeken kan uiteraard nog steeds tijdens jouw camperrondreis door Italië, maar wist je dat er in Europa nog andere steden zijn die iets weg hebben van Venetië? Lees hieronder verder welke steden in de Europese landen wij bedoelen.

 Portugal

Gelegen aan de schilderachtige Costa Nova vind het je het pittoreske stadje Aveiro. De Moliceiro, die voorheen gebruikt werden als vissersboten, dienen nu als rondvaartboten. Het straatbeeld van de gekleurde huisje met deze bootjes komt direct overheen met de Gondolas die we kennen uit Venetië. Deze regio van Portugal vertoont een waar schouwspel aan geschiedenis, cultuur en gastronomie en is zeker iets om te overwegen voor een rondreis. Een camper kun je huren in onder andere PortoLissabon of Faro.

Offerte aanvragen voor Portugal

… Frankrijk

Het Venetië van Frankrijk is gelegen aan de Côte d’Azur. Is Marseille of Nice het startpunt van jouw camper rondreis rond Frankrijk, dan mag een bezoekje aan Port Grimaud niet ontbreken. De camper kun je parkeren bij de hoofdingang, de stad is namelijk geheel autovrij. Er zijn veel gezellige bars een restaurants met hun terrasjes vlak aan de kade, zodat je alle mooie jachten en zeilboten kunt aanschouwen. Of huur zelf een bootje om door de ‘straatjes’ van Port Grimaud te varen. Met zonsondergang is ‘het Venetië van Frankrijk’ helemaal betoverend. Nog een tip: maak een bezoekje aan de kerk van Port Grimaud. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en met goed weer kunt je zelfs de kerktoren van Saint-Tropez in te verte spotten.

Offerte aanvragen voor Frankrijk

 … België

Naast het Venetië van België heeft Brugge de officiële bijnaam ‘het Venetië van het Noorden’. Door de vele grachten en bruggen hebben ze een plekje verdient op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Brugge heet niet voor niets BRUGge, want de stad telt er maar liefst 70! Vanuit Brussel met je met jouw huurcamper al met anderhalf uur naar Brugge gereden. Naast een rondvaart over de grachten, kun je heerlijk ronddwalen over de Grote Markt en in de winkelstraatjes. Geniet van een Belgische bonbon of beklim de Halletoren voor een prachtig uitzicht over de stad – na 366 treden zijn de calorieën er ook meteen weer af. Sluit de dag af met een Belgisch biertje op een terras.

Offerte aanvragen voor België

… Zweden

Stockholm, de hoofdstad van Zweden is gebouwd op 14 eilanden die door bijna 60 bruggen met elkaar in verbinding staan.  Zo kun je makkelijk van het ene naar het andere eiland hoppen door te lopen, via het openbaar vervoer of met jouw eigen huurcamper. Elk eiland heeft zo zijn eigen jachthavens, bezienswaardigheden en leuke terrasjes. Een paar dingen die gedaan moet hebben in Stockholm voordat je vertrekt: een bezoekje aan de oude stad Gamla Stan, de longen uit je lijf zingen in het ABBA museum, cultuursnuiven in het openluchtmuseum en de traditionele Köttbullar proeven – vergeet de balletjes van IKEA, this is the real deal. En kijk altijd om je heen tijdens een vakantie in Zweden, want elanden kunnen overal opduiken.

Offerte aanvragen voor Zweden

… Nederland

Nederland kent een paar steden die je ‘het Venetië van Nederland zou kunnen noemen. Het eerste waar je wellicht aan denkt is het dorpje Giethoorn, in Overijssel. De mooie landhuizen die omringt zijn door de kronkelende slootjes zijn een prachtig gezicht. Of wat dacht je van het oude stadscentrum van Utrecht dat helemaal tot leven komt in de zomer als de terrasjes aan het water zich vullen en de bootjes door de grachten varen. Last but not least, de wereldbekende grachtengordel van Amsterdam. Wil je er een keer op rondreis maken in eigen land? Ga op pad met een huurcamper! Rij van stad naar stad met jouw huisje op wielen en bepaal zelf hoelang je overal verblijft. In Nederland kan je jouw huurcamper ophalen in: Almere, Bussum, Gieten en vlakbij Amsterdam. Wil je in plaats van een camper een auto huren, kijk dan eens bij onze partner RNTaCar en kies uit een van de honderden ophaallocaties in Nederland.

Offerte aanvragen voor Nederland 

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper