HomeBlogsInspiratieFormule 1 weekend met een huurcamper

Formule 1 weekend met een huurcamper

Formule 1 weekend met een huurcamper

Niet eerder is Nederland zo in de ban geweest van de Formule 1. En wat hebben we allemaal met spanning toegekeken 12 december 2021, toen Max Verstappen wereldkampioen werd. Inmiddels heeft hij zijn derde kampioenschap binnengehaald. Ben jij van plan om dit seizoen een race bij te wonen? Dan vind je in deze blog alles wat je moet weten over het bezoek van een Formule 1-wedstrijd met een camper.

Voordelen van de Formule 1 bezoeken met een camper

De prijzen van hotelkamers en Airbnb's schieten omhoog rondom zo'n raceweekend. Met een camper heb jij daar geen omkijken naar. Niet alleen heb jij je eigen faciliteiten, buiten de races en trainingen om kan je makkelijk de regio verkennen. Bovendien heb je met een camper de mogelijkheid om de racedrukte te vermijden en in een dorp of stad een uurtje verderop te verblijven. De opties zijn eindeloos.

Voor de Formule 1 races in Spanje, Monaco, Engeland, Oostenrijk, Frankrijk België en Italië wordt jaarlijks een aparte Formule 1 campamping opgezet, op loopafstand van het circuit. Je reserveert al een camper staanplaats vanaf €115. Bekijk de mogelijkheden hier.

Een camper huren voor het Formule 1 weekend

In veel gevallen zit je bij camperhuur vast aan een minimale huurperiode van een week. Maar in Europa zijn er een paar uitzonderingen! Bij verhuurder Touring Cars en en Indie campers kan je ook al voor een paar dagen een camper huren. bovendien vertegenwoordigen zij een hoop locaties in Europa.

  • Touring Cars - Met een minimale huurovereenkomst van 3 dagen heb je precies het raceweekend gecovered. De campertypes van Touring Cars zijn nieuwe campers voor 2 tot 6 personen.
  • Indie Campers - in het laagseizoen is de minimale huurperiode slechts 2 dagen. De campers zijn voor 4 personen.

Verleng het raceweekend met een camperrondreis

Waar in het laagseizoen de minimale huur vaak zeven dagen is, kan het in het hoogseizoen oplopen tot een huurperiode van minimum twee weken. Maar wat moet je dan, als je toch juist naar die Grand Prix wilt die in het hoogseizoen valt? Ookal voelt het misschien als een beperking, hier zitten ook mogelijkheden. Zit je toch vast aan een minimum huurperiode van één of twee weken, dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een paar dagen voor de race al richting de bestemming af te reizen en eerst op verkenning te gaan in de regio. Of sluit het spannende raceweekend af met een week relaxen in de natuur.

Formule 1 planning 2024

Voor het komende Formule 1 seizoen staan er 24 Grand Prix races op de planning, bekijk ze hieronder in het overzicht:

Grand Prix

 Datum

 Waar

 Circuit

1

 29 - 02 februari / maart

 Bahrein

 Bahrain International Circuit, Sakhir

2

 07 - 09 maart

 Saudi-Arabië

 Jeddah Corniche Circuit, Jeddah

3

 22 - 24 maart

 Australië

 Albert Park Circuit, Melbourne

4

 05 - 07 april

 Japan

 Suzuka International Racing Course, Suzuka

5

 19 - 21 april

 China

 Shanghai International Circuit, Shanghai

6

 03 - 05 mei

 Amerika

 Miami International Autodrome, Miami Gardens

7

 17 - 19 mei

 Italië

 Autodromo Enzo e Dino Ferrari, Imola

8

 24 - 26 mei

 Monaco

 Circuit de Monte Carlo, Monaco

9

 07 - 09 juni

 Canada

 Circuit Gilles-Villeneuve, Montreal

10

 21 - 23 juni

 Spanje

 Circuit de Barcelona-Catalunya, Barcelona

11

 28 - 30 juni

 Oostenrijk

 Red Bull Ring, Spielberg

12

 05 - 07 juli

 Engeland

 Silverstone Circuit, Towcester

13

 19 - 21 juli

 Hongarije

 Hungaroring, Budapest

14

 26 - 28 juli

 België

 Circuit Spa-Francorchamps, Stavelot

15

 23 - 25 augustus

 Nederland

 Circuit Zandvoort, Zandvoort

16

 30 - 01  aug / september

 Italië

 Autodromo Nazionale Monza, Monza

17

 13 - 15 september

 Azerbeidzjan

 Bake City Circuit, Baku

18

 20 - 22 september

 Singapore

 Marina Bay Street Circuit, Singapore

19

 18 - 20 oktober

 Amerika

 Circuit of the Americas, Austin

20

 25 - 27 oktober

 Mexico

 Autódromo Hermanos Rodríguez, Mexico City

21

 01- 03 november

 Brazilië

 Autódromo José Carlos Pace, Interlagos

22

 21 - 24 november

 Amerika

 Caesars Palace Grand Prix, Las Vegas

23

 29 - 01 nov / december

 Qatar

 Lusail International Circuit, Lusail

24

 06 - 08  december

 Abu Dhabi

 Yas Marina Circuit, Yas Island

Helaas vallen nog niet alle Formule 1 bestemmingen binnen het aanbod van Worldwide Campers. Als alternatief voor een camper kun je ook overwegen een auto te huren op de bestemming. Kijk hiervoor eens tussen het aanbod van 's werelds grootste autohuur merken, bij onze vertrouwde partner Autoshuren.nl

Populaire Formule 1 weekenden met een huurcamper

Van de 24 Formule 1-races die plaats vinden volgend seizoen, hebben wij een selectie gemaakt van de cicruits die goed te bereiken zijn per camper en die goede kampeerfaciliteiten bieden.

België

De race op Spa-Francorchamps is eigenlijk een 3e thuis Grand Prix voor Max, naast de races in Oostenrijk en Zandvoort. Je zult hier zeker niet de enige Verstappen fan zijn! Met Worldwide Campers kun je in Brussel jouw gewenste camper huren. Vanuit hier rijdt je binnen 2 uur naar het bosrijke Stavelot.

► Huur hier een camper in België.

Italië

Ook komend seizoen worden er weer twee Grand Prix races gereden in Italië. De eerste race, op het circuit van Imola, in mei, net voor de herfstvakantie. De tweede Grand Prix is vlak na de zomerstop in Monza, gelegen nabij Milaan in het Noorden van Italië. In Italië kan je een camper huren in ruim 30 locaties die verspreid zijn over het land. Vlieg je richting Italië en wil je de camper ophalen bij een van de luchthavens dan zijn Milaan en Bologna goede opties als ophaallocaties.

► Huur hier een camper in Italië.

TIP: Wil je de Grand Prix in België of Italië bijwonen, dan kan je ook jouw camperavontuur starten in Nederland en vanaf jouw voordeur Max achterna rijden richting het circuit! Kijk hier naar de mogelijkheden voor camperhuur in Nederland.

Amerika

Komend seizoen zijn er maarliefst 3 races die zullen plaatsvinden op Amerikaanse bodem. De eerste Grand Prix is in het beign van het seizoen, op het Miami Gardens circuit. En eind oktober zullen we terug afreizen naar Amerika voor een race in Austin, Texas. Naast Austin kan je in Texas ook nog jouw camperreis beginnen in Dallas of Houston. Nog geen maand later races de coureurs door de verlichte straten van Las Vegas, tijdens een avond race. Interesse in het huren van een camper In Amerika? Kies een van de 38 ophaal locaties en plan ruim van te voren jouw Grand Prix weekend.

► Huur hier een camper in Amerika.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper