HomeBlogsTipsCamperhuur voor jongeren

Camperhuur voor jongeren

Camperhuur voor jongeren

Ben je nog opzoek naar een leuke en betaalbare camper voor jouw vakantie plannen dit jaar? Of is een camper het enige wat je nog mist voordat het festival seizoen van start kan gaan? In deze blog vertellen we je over de verhuurmogelijkheden voor jongeren wereldwijd.

Waarom huren jongeren steeds vaker een camper?

Een camper huren wordt steeds populairder onder jongeren. En niet zo gek ook, want je bent zo vrij als een vogel met een camper. Vind jij het ook fijn om zelf jouw route te bepalen, om niet vast te zitten aan een vaste planning en om de jouw vakantieland te ontdekken? Een huurcamper bied je al deze mogelijkheden. Of het nu gaat om een weekendtrip of een lange road trip? Jongeren trekken er tijdens hun vakanties massaal op uit met een gehuurde camper.

Naast het huren van een camper voor een vakantie, huren veel jongeren ook een camper voor bijvoorbeeld een festival. Met een huurcamper heb jij al je sanitaire voorzieningen bij de hand en een comfortabel bed. Dit is de ultieme festival ervaring.

Precies deze vrijheid en de faciliteiten is wat het huren van een camper zo aantrekkelijk maakt voor jongeren.

Camper huren in Oceanië

Lange tijd zijn Australië en Nieuw-Zeeland dicht geweest i.v.m. de pandemie, maar nu mogen we weer! Heb jij een van deze landen nog op jouw bucket list staan?

Met een busje van Travellers Autobarn blend je zo in met alle andere backpackers die per camperbusje de Oost kust afreizen. Bij deze verhuurder zijn er namelijk verschillende one-way mogelijkheden en dat is precies wat je wilt wanneer je vliegt op Sydney, maar terugreist vanaf bijvoorbeeld Cairns. Ook verhuurder Camperman Australia heeft een ruim aanbod aan camperbusjes voor verschillende groepsgrootte.

Goed om te weten: in zowel Australië als Nieuw-Zeeland kun je bij Hippie Camper al vanaf 18 jaar een camper huren! En deze campers zijn nog een budget-proof ook.

Camper huren in Amerika & Canada

Het aanbod van campers in Amerika & Canada is groot. Maar, ben jij opzoek naar een betaalbare camper, die voorzien is van alle gemakken en die ook nog eens insta-proof is? Kijk niet verder en ga op reis met een van de unieke beschilderde campers van Escape, die ook nog eens mileuvriendelijk zijn. Je kunt deze campers huren in Canada (Calgary en Vancouver) of in Amerika. In Amerika hebben ze 11 centraal gelegen camperverhuur locaties, namelijk in: ChicagoDenverLas VegasLos AngelesNew YorkOrlandoPhoenixPortlandSalt Lake CitySan Fransisco en Seattle.

Bovendien zijn er geen extra kosten voor jonge bestuurders en kan je tot maximaal vier bestuurders registreren zonder dat dit extra geld kost. Zo kan je gemakkelijk samen reizen met jouw vriend(en) en afwisselen wie wanneer rijdt. Voeg een roof top sleeper toe aan jouw reservering en zo transformeer je de camper om tot 5 slaapplekken (maximaal 4 volwassenen)

Camper huren in Europa

Een camper huren hoeft niet op per se op jouw vakantiebestemming. Je kunt namelijk ook een camper in Nederland of buurland Duitsland ophalen en vanuit daar heen en weer naar jouw vakantieland reizen. Zo wordt de reis richting jouw vakantieland al een onderdeel van je vakantie en zo bespaar je vliegkosten.

In Nederland kun je leuke en betaalbare camperbusjes huren bij Indie campers. In Duitsland kun je terecht bij een van onze nieuwste verhuurders Cross Rent. Met deze compacte campers ben je flexibel om te gaan en staan waar je maar wilt. Huur bijvoorbeeld jouw camper net over de grens met Nederland nabij Düsseldorf of Keulen. Of reis af richting een van hun andere ophaallocaties.

Zoek je liever met jouw vrienden groep de Mediterrane zon op in bijvoorbeeld Portugal of Spanje, dan ben je met een camperbusje van Hostel on Wheels zo op weg. In Portugal huur je al een camper in: LissabonFaro en Porto. In Spanje, kun je hun camperbusjes ophalen in Madrid of Sevilla. De busjes zijn inclusief keuken en badkamer en hebben slaapplekken tot vier volwassenen.

Camper huren in Midden- of Zuid-Amerika

Vind je Europa te dichtbij huis en ga je liever op avontuur in een ander gedeelte van de wereld, kijk dan eens naar Midden en Zuid-Amerika. Met name Costa Rica wordt een steeds populairdere vakantiebestemming. Met een camperbusje van Costa Rider Campervan heb je het comfort van een bed, maar behoud je de flexibiliteit door de grootte van het busje.

Ook in Zuid Amerika kun je een camper huren bij Worldwide Campers. Of je nou Argentinië, het aangrenzende Chili of Colombia wilt ontdekken, met onze 4x4 huurcampers kan jij zonder problemen cruisen over de onverharde wegen. Bij onze partner Karakoles in Colombia verhuren ze mooie jeeps met een rooftop tent. Bij onze verhuurders in Chili en Argentinië heb je de keuze uit verschillende SUV’s met vaste cabines.

Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Bezoek je onze website, dan ga je hiermee akkoord. Meer informatie
Melding sluiten
zoek een camper